2. Lig Kırmızı grupta 3 puan farkla sıralanan Zonguldak Kömürspor ile Kastamonuspor, 15 Ekim Cumartesi günü Devrek İlçe Stadı’nda 10’uncu hafta maçında karşı karşıya gelecek. Bu maçla birlikte iki şehir takımı, tam 15.5 yıl sonra 3 puan mücadelesi verecek.

Zonguldak Kömürspor ile Kastamonuspor, profesyonel ligde birbirlerine en son 2006-2007 sezonunda 3. Ligde rakip oldu. 16 takımlı 4’üncü grubu oluşturan takımlar arasında yer alan Zonguldak Kömürspor ile Kastamonuspor arasında her iki yarıda oynanan maçlarda skor eşitliği bozulmadı.

İki takım aynı grupta mücadele ettikleri sezonda 15 Ekim 2006’da Zonguldak, 22 Şubat 2007'de Kastamonu’da karşı karşıya geldi.

İKİ MAÇTA DA SKOR DENGESİ BOZULMADI

6’ncı haftada Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan ilk maç karşılıklı gollerle 2-2 berabere sona erdi. Zonguldak Kömürspor’un bu maçta ilk 11 düzenini Cüneyt Aydoğan, Adnan Tuğçin Kadıoğlu, Bora Kolcuoğlu, Bahadır Açıksöz, Ahmet Olgun, Volkan Bozkurt, Murat Kefeli, Serkan Görgeç, Hüseyin Küçük, Hüseyin Demir, Adem Tuna oluşturdu. Kırmızı-Lacivertliler’in gollerini 17’nci dakikada Hüseyin Küçük, 72’nci dakikada Serkan Görgeç kaydetti.

2-2’nin rövanşı 21’nci haftada Kastamonu’da oynandı. İlk maçta olduğu gibi bu maçta da skor eşitliği bozulmadı.

Cüneyt Aydoğan, Tolga Güneş, Barış Kazkondu, Fatih Sağlamtaş, Mehmet Dönmez, Bora Kolcuoğlu, Adem Tuna, Serkan Görgeç, Hüseyin Küçük, Kaan Demircan ve Suat Kerçin’den oluşan kadrosuyla Zonguldak Kömürspor’un tek golünü 4’üncü dakikada Adem Tuna attı.

Berabere biten maçlar Zonguldak Kömürspor ile Kastamonuspor’un profesyonel ligde karşılıklı son maçları oldu.

Daha sonraki dönemde amatör kümeye kadar düşen iki takım, yapılan isim değişikliklerinin ardından profesyonel lige tekrar geri döndü. Bu sezon itibariyle aynı grup temsilcileri olarak mücadele veren Zonguldak ile Kastamonu takımları, uzun yıllar sonra karşı karşıya gelecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Kadroda eski Zonguldak Kömürsporlu Faruk Öcal da var

KASTAMONUSPOR’U TANIYALIM

Geçen sezon yaşanan sel felaketi üzerine tüm hakları saklı kalmak şartıyla 2. Lige katılmayan Kastamonuspor, bir sezonluk boşluğun ardından 2. Lig serüvenine kaldığı yerden devam ediyor.

Kırmızı grup ekibi, 9 haftalık periyodu 11 puanla geride bıraktı. 2 galibiyet, 5 beraberlik, 2 yenilgisi bulunan kırmızı-siyahlı takım, 5 beraberlikle en fazla berabere kalan 3 takımdan biri. 5’i deplasman, 4’ü iç sahada oynanan maçlarda rakip kalede 8 gol üreten Kastamonu ekibi, attığı bu gollere karşılık kalesinde yine 8 gol gördü.

İLGİNÇ BİR SERİ TUTTURDULAR

Kastamonuspor sezonun ilk iki haftasında puan yüzü göremedi. Serik Belediyespor ve Sarıyer’le oynanan maçlardan yenilgiyle ayrılan rakip takım, 7 maçtan yenilmiyor. Bu süreçteki maçların sadece 2’sini kazanan Kastamonu ekibi, diğer maçların tamamından berabere ayrıldı.

Galibiyet neticelerini Balıkesirspor ve Pazarspor'dan 1-0’lık skorlarla alan Kastamonuspor, 1928 Bucaspor, Fethiyespor maçlarını 0-0, Uşakspor, 1461 Trabzon maçlarını 1-1, Adıyaman FK maçını 2-2 berabere tamamladı.

ERGİN KELEŞ’E DİKKAT

30 kişilik geniş bir kadroya sahip olan Kastamonuspor’un yaş ortalaması 27. Rakip ekibin ilk 11’ini genel olarak Eray Birniçan, Şaban Özel, Faruk Öcal, Kemal Can Aydemir, Kadir Keleş, Berkan Turan, Abdulaziz Solmaz, Berkay Samancı, Mehmet Bektaş, Ömer Faruk Yücel ve Ergin Keleş oluşturuyor.

Zonguldaklı futbolseverler rakibin savunmasında görev alan Faruk Öcal’ı, 2012-2013 sezonunda Zonguldak Kömürspor, 2013-2014 sezonunda Kilimli Belediyespor’dan hatırlayacak. Stoper sorumluluğu üstlenen Öcal, 9 maçın tamamında 90’ar dakika sahada kalarak istikrarlı bir performans sergiledi.

Ayrıca bu sezon Kastamonuspor'a katılan 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu Ergin Keleş’in Süper Lig kariyeri var. Trabzonspor başta olmak üzere Manisaspor, MKE Ankaragücü, Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Giresunspor gibi takımlarda Süper Lig mücadelesi veren Keleş, takımın en kariyerli oyuncusu. 9 maçın 7’sinde ilk 11’de görev alan deneyimli kramponun 3 golde imzası var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi