Birbirine komşu iki kulüp Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu, depremzedelere yardım amaçlı düzenlenecek özel maçta karşı karşıya gelecek.

1. Lig ekibi Sakaryaspor ile 2. Lig temsilcisi Kocaelispor’un 12 Şubat Pazar günü oynayacağı özel maçı örnek alan Zonguldak Kömürspor taraftarı tarafından sunulan dostluk maçı önerisi, Zonguldak Kömürspor’dan sonra Karabük İdmanyurdu Kulübü’nden de olumlu karşılıklı buldu.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir’in “Seve seve oynarız” açıklamasından sonra Karabük İdmanyurdu Kulüp Başkanı Adem Aydım, kulübün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bilet gelirlerinin tamamı depremzedelere bağışlanacak olan maçın çok anlamlı bir organizasyon olacağını söyledi.

Özel maça ilişkin olarak Aydım, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen 7.7 ve 7.6’lık depremler sonrası birçok vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ülke olarak bu yıkıcı depremin yaralarını birlikte saracağız.

Sosyal medyada son günlerde gündeme gelen Zonguldak Kömürspor ile oynanması planlanan ve gelirleri deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bağışlanacak olacak bir dostluk maçının aynı coğrafyanın çocukları, kardeşleri, madenci ve işçi emekçi kentleri olarak güzel bir organizasyon olacağı kanaatindeyim.

Zonguldak Kömürspor yönetimi ve teknik heyetimizle yapacağımız görüşme sonrasında, Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı ya da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak bir dostluk mücadelesini izlemeye gelecek olan iki takım taraftarlarının katkılarıyla amacımızın ortak paydada buluşmasına bizlerde destek veriyoruz.

Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aziz milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum" açıklamasında bulundu.

Karşılıklı varılan mutabakatın ardından karşılaşmanın oynanacağı tarih ve stat belirlenip iki takım taraftarına davette bulunulacak.

İLGİ ÇOK BÜYÜK OLMALI

Zonguldak ya da Karabük’te düzenlenecek özel maç organizasyonunun sadece taraftar bazında kalmaması, daha fazla gelir elde edilmesi amacıyla iki komşu şehirde faaliyet gösteren dev sanayi kuruluşları, milletvekilleri, siyasiler, bürokrasiler, belediye başkanları, işadamları ve sivil toplum örgütlerine de davet gönderilmesi bekleniyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ