Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından çocuk ve genç yeteneklerin performansları sergilediği I. Ulusal Zonguldak Çocuk ve Genç Müzisyenler Festivali gerçekleştirildi. Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen festivalin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, senato üyeleri, akademisyenler, öğrenciler çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, ZBEÜ’nün 100 yıllık bir üniversite olduğunu hatırlatarak,  “Üniversitemizin yüzüncü yılını kutladığımız bu tarihi zamanda müzik ve sanat alanında yapılan birçok etkinlik, geleceğin sanatçılarına kapı aralamaya devam etmektedir. Nitekim bu etkinliklere örnek teşkil eden konserler, sergiler, atölye çalışmaları gibi çeşitli faaliyetlerimizle öğrencilerimizin sanatsal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı sürdürmekteyiz. Devlet Konservatuvarımız öncülüğünde gerçekleştirilecek olan festivalimiz, sadece bir müzik etkinliği olarak algılanmamalıdır. Zira bu festivalin asıl amacı, yaşam kaynağımız olan çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi ve desteklenmesi için onlara bir fırsat sunmaktır. Bir diğer hedefimiz ise Karadeniz’in incisi olan şehrimizin ve çevre illerin sanatsal zenginliklerini Üniversitemizde bir araya getirerek geleceğin müzik dünyasına yön verecek yeteneklere ışık olmaktır” dedi.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Melike Bolat ise, konuşmasında festival hakkında katılımcılara bilgi sunarak, verdiği tüm desteklerden dolayı başta ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emekli maden işçisi, Maden Müzesi'nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi Emekli maden işçisi, Maden Müzesi'nde madencileri anlatan resimlerini sergiledi

Açılış konuşmalarının ardından belge takdimi yapıldı. Ardından festival farklı oturumlarla devam etti. Festival kapsamında çocuk ve genç müzisyenler performanslarını sergiledi. Çocukların sergilediği performans katılımcılar tarafından beğeni aldı. İki gün süren festival Bel Canto Müzik Grubu konseriyle sona erdi.

Büyüleyen Nağme 3

Büyüleyen Nağme 2

Büyüleyen Nağme

Büyüleyen Nağme 4

Kaynak: Haber Merkezi