Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta 21’er puanla ilk iki basamakta sıralanan Karabük İdmanyurdu ile Kozlu Belediyespor arasında oynanacak 11’inci hafta maçına, “deplasman seyircisi yasağı” geldi. Kozlu İlçe Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan karar, ilgili kulüp ve kurumlarla paylaşıldı.

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden temsilcilerimizden Kozlu Belediyespor, 11’inci hafta maçında kendisi gibi 21 puana sahip Karabük İdmanyurdu’nu konuk edecek.

11 Aralık Pazar günü saat 14.00’te Kozlu İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşma, Bölgesel Amatör Ligde haftanın belki de sezonun maçı olacak. Kritik öneme sahip karşılaşma şimdiden hem Zonguldak, hem Kozlu, hem de Karabük’te spor gündeminin ilk sırasına yerleşti.

Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Kozlu, uzun süre gündemi meşgul edecek karşılaşma öncesi sıkı tedbirlerini almaya başladı. Kozlu İlçe Spor Güvenlik Kurulu, dün akşam sadece bu maç özelinde toplandı.

Karşılaşmanın sağlıklı bir ortam içerisinde kavgasız, gürültüsüz oynanması açısından 90 dakika mücadelesine geniş perspektiften bakan Güvenlik Kurulu üyeleri, Zonguldak-Karabük arasında yıllar öncesine dayanan “futbol gerginliği”ni göz önünde bulundurdu. Bu gerginliğin Pazar günü Kozlu Belediyespor-Karabük İdmanyurdu maçına tesir etmemesi adına konuk takıma deplasman seyircisi yasağı getirildi. Karar, ilgili iki kulüp ve kurumlarla paylaşıldı.

Bu karar üzerine Pazar günkü karşılaşmaya Karabük İdmanyurdu seyircisi kesinlikle giremeyecek. Karşılaşma, sadece Kozlu Belediyespor taraftarına açık olacak. Böylelikle tansiyonu yüksek geçmesi beklenen maçın öncesi, sırası ve sonrasında yaşanabilecek olası olayların önüne geçilmiş olacak.

ZİRVEDE PUAN PUANALAR

Stat atmosferi, ambiyans ve tansiyon yönünden son dönemin en hareket ve heyecan dolu maçına sahne olacak Kozlu Belediyespor-Karabük İdmanyurdu arasındaki 90 dakika, iki takım açısından büyük önem taşıyor.

10’uncu haftası geride kalan ligde hem Kozlu Belediyespor, hem Karabük İdmanyurdu 21’er puanla ilk iki sırayı paylaşıyor.

10 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi alan ve haliyle puanları eşit olan takımlar arasındaki sıralamayı, mevcut tabloda genel gol averajı belirlemiş durumda. Kozlu Belediyespor’a göre averajı +7 iyi olan Karabük ekibi lider unvana sahip.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi