Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 4’üncü hafta geride kaldı. Başantrenörlüğünü Barış Güney'in yaptığı ve üst düzey oyunculardan kurulu temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67, haftayı kendisi gibi 8 puana sahip Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor’la birlikte zirvede kapattı. Zirve takımı, ilk 4 haftanın enlerinde de en iyiler arasında yer alıyor.

16 takımlı ligde şampiyon takımın direkt Kadınlar Süper Ligi’ne yükseleceği Kadınlar Basketbol Ligi’nde lig süreci hızlı ilerliyor.  23 Eylül’de başlayan ligde 4’üncü hafta geçildi.

Şampiyonluk hedefiyle kurulan Zonguldakspor Basket 67, ilk kez mücadele ettiği ligde oynadığı 4’üncü maçı da galibiyetle noktalayarak 4’te 4’lük müthiş bir seri yakaladı.

4’üncü hafta maçında dün Aslan Yol Burhaniye Belediyespor’u 32 sayı farkla 82-50 mağlup eden Potanın Elmasları, haftanın takımları arasında yer aldı. 60 ve 70’li galibiyet skorlarından sonra 80’li rakamları da gören Kırmızı-Lacivertli ekip, bu yönüyle her geçen hafta sayı ortalamasını yukarıya çıkarıyor. Zonguldakspor Basket 67, ilk 3 maçta bilindiği üzere Emlak Konut Gelişim’i 68-46, 01 Adana Basketbol’u 69-43, Çankırıspor Yükseliş’i 72-46 mağlup etmişti.

Üst üstte 4 maçlık galibiyet serisiyle müthiş bir çıkış yapan Zonguldakspor Basket 67, puantaj tablosunda kendisi gibi 8 puana sahip Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor’la birlikte zirveyi paylaşıyor. Zirve ortağı iki takım arasındaki sıralamayı, averaj belirledi. Zonguldakspor Basket 67, 4 maçta 291 sayı üretirken, potasında 185 sayı gördü. Zonguldak ekibi, 16 takım arasında şuan an en az sayı yiyen takım unvanına sahip. +106 sayı averajına sahip temsilcimiz, Edremit Belediye Gürespor’dan sadece 27 sayı geride. Balıkesir ekibinin attığı 326 sayıya karşılık yediği sayı 193.

Savunmadaki etkili oyunuyla rakiplere potasında çok fazla sayı fırsatı vermeyen Zonguldakspor Basket 67, üretkenlik anlamında da iyiler arasında yer alıyor. Temsilcimiz en fazla sayı üreten 6 takımdan biri.

Bu kategoride 326’şar sayı bulan Edremit Belediye Gürespor ile Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor ilk ikiyi paylaşıyor. Skorer iki takımın ardından 320 sayıyla Bodrum Basketbol, 297 sayıyla Fenerbahçe Alagöz Holding Gelişim, 293 sayıyla HDI Sigorta Yalova VIP ve 291 sayıyla Zonguldakspor Basket 67 geliyor.

4 GÜN ARAYLA İKİ MAÇ

İlk 4 haftanın parlayan yıldızı Zonguldakspor Basket 67, 18 Ekim Çarşamba ve 22 Ekim Pazar olmak üzere 4 gün arayla iki maç oynayacak.

Çarşamba mesaisinde deplasmanda HDI Sigorta Yalova’nın konuğu olacak Potanın Elmasları, deplasman dönüşü Pazar günü evinde Danilo’s Pizza Bursa Ant Spor’’la karşılaşacak. Kısa aralıklı iki maçın ardından haftalık fikstüre dönüş yapacak maç takviminde, 28 Ekim Cumartesi günü Bodrum Basketbol deplasmanı yer alıyor.

Cumayanı Gençlikspor’a Şenol Güneş eli değdi! Bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti Cumayanı Gençlikspor’a Şenol Güneş eli değdi! Bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

SPOR SERVİSİ

puan durumu-5

Editör: Hüseyin EKİNCİ