İstanbul’da yaşayan Zonguldaklılar tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Zonguldaksporlular Derneği, 2020 yılında “Nostalji Forma Projesi” kapsamında tasarlayıp hazırladığı iplik dokuma formalardan 5’ini, katkı amaçlı Zonguldak Kömürspor’a hediye etti. Stadyum ve Taraftardan Sorumlu yönetici Fatih Topçu’ya teslim edilen formalar, sosyal medyada 5 bin TL’den satışa çıkarıldı. 40 yıllık geçmişi olan ve orjinalinden sadece bir tane bulunan efsane formalar alıcısını bekliyor.

Evinde  Bursaspor'la karşılaşacak Zonguldak Kömürspor'un maç saati değişti! Evinde Bursaspor'la karşılaşacak Zonguldak Kömürspor'un maç saati değişti!

ÇOK ÖZEL FORMA

Kömürspor’un devamı olarak 1966 yılında Zonguldakspor adıyla kurulan 57 yıllık kulüp için manevi değer taşıyan formalar, profesyonel futbol ligindeki serüvenini Zonguldak Kömürspor ismiyle sürdüren kırmızı-lacivertli kulübün gelir kapılarından biri oldu.

Bu kapsamda, Türkiye 1. Futbol Ligi’nde şimdiki adıyla Spor Toto Süper Ligde 1974-1988 olmak üzere aralıksız 14 yıl mücadele eden Zonguldakspor’un, 1981-1982 ve 1982-1983 sezonlarında iç ve dış sahada giydiği iplik dokuma ve “ZİHNİ” göğüs reklamıyla zihinlerde yer edinen kırmızı-lacivert çubuklu forma, yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıktı.

Başkanlığını Koray Atalı’nın yaptığı İstanbul Zonguldaksporlular Derneği yöneticilerinden Hakan Kıyak’ın fikri üzerine nostalji formalardan 5’i, gelir sağlaması amacıyla kırmızı-lacivertli kulübe gönderildi.

Kulüp yönetimi tarafından sosyal medyada satışa çıkarılan formalar, alıcı bulduğu takdirde 25 bin TL’lik gelir elde edilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ