Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın basın danışmanı ve Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Fevkani Köprü’nün yıkımı ile ilgili basın mensuplarına ağır eleştirilerde bulundu. Öztürk, Fevkani Köprü’nün yıkımıyla ilgili yaptığı paylaşımında, “Tarih toplumdaki yılgınlıktan istifade edip bir anıt yapıyı yıkan yöneticileri de, adına gazete denen müsvedde parçalarında yalan yanlış yazılarla algı operasyonu yürüten muharrir bozuntularını da, sessiz kalan sözde muhalefeti de mutlaka bir kenara not ediyor.” şeklinde ifadeler kullandı.

“BU ŞAHSI ŞİDDETLE VE ESEFLE KINIYORUZ”

Yapılan açıklamaya kayıtsız kalmayarak gazetecilere sahip çıkan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Başkan Derya Akbıyık öncülüğünde açıklama yaptı.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Zonguldak Çevre ve Koruma Derneği Başkanı, Çaycuma Belediyesi Basın, Halkla İlişkiler ve Kültür Müdürlüğü sorumlusu Ahmet Öztürk, aşağıdaki yazılı ifadelerde bulunarak yerel basını töhmet altında bırakmış, itham etmiş, gerçek dışı yalan beyanlarla basın emekçilerini zan altında bırakarak hakaret etmiştir.

Öztürk’ün ifadeleri aynen şu şekildedir:

‘Bugün gücümüz yetmiyor belki. Ama tarih toplumdaki yılgınlıktan istifade edip bir anıt yapıyı yıkan cahil yöneticileri de adına gazete denen müsvedde parçalarında yalan yanlış yazılarla algı operasyonu yürüten muharrir parçalarını da, sessiz kalan sözde muhalefeti de mutlaka bir kenara not ediyor. Zonguldak yüzümüze bakıyor. Bizse büyük yüzsüzlükle yıkımı seyrediyoruz. Her iki cihanda da hesap veremeyeceğiz hepimiz’

Öztürk, zaman zaman yerel basına karşın hakaretlerde ve aşağılayıcı ifadelerde bulunmaktadır. Geçmişte bir kamu kurumunda çalıştığı sırada yaptığı görevi bile ihmal ettiği ve yerel basına bedelli giriş yaptığı iddia edilen, kıdem tazminatı ile gündeme gelen, köşe yazan, zaman zaman bile ahkamlar kesen bu şahıs yerel basına karşın sıklıkla ağır, gerçek dışı ve rencide eden ifadelerde bulunmaktadır. İli temsil eden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu şahsı şiddetle ve esefle kınıyoruz.”

BÜLENT KANTARCI’YA SESLENDİLER!

Açıklamanın son kısmında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcıya seslenen Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, “Bu şahsın bizlere karşın yaptığı hakaretler dağ oldu, taştı. Çaycuma Belediyesi gibi yıldız bir yerel yöneticilik örneği gösteren bu kuruluşa bu ismin yakışmadığını belirtmek istiyoruz.

Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı Zonguldak bir kez daha Filistin için ayaklandı

Hele ki Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü gibi temsil görevi ve devamla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde görev alan bu şahsın bu çalışma alanının da gözden geçirilmesi gerekir.

Kaldı ki yerel basını önemseyen ve değer veren siz değerli başkanımızın, belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü gibi önemli bir göreve basın emekçilerini aşağılayan, paçavra olarak nitelendiren bir kişi ile devam edip etmemenizin takdirini size bırakıyoruz.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, ili için her daim vardır, öncü ve liderdir, gazete ve gazetecilere hizmet eder, bizleri hedef gösterenlerin de gelecekte bunun ağır sonuçlarına katlanacaklarını bildirmek isteriz.” Şeklinde ifadelere yer verdi.  /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu