AK Parti Zonguldak önceki İl Başkanı Zeki Tosun, milletvekili aday adaylığı konusunda konuştu.  Hafta içi genel merkezde görüşmeler yaptıktan sonra milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yapacağını ifade eden Zeki Tosun şunları söyledi: "Partimizin kuruluşundan beri çeşitli kademelerde görev yaptım ve hizmet verdim. 7.5 yıl il başkanlığı görevini yaptım. Milletvekili aday adayı olmak için istifa etmiştim ve AK Parti'de seçim süreci başladı. 11-17 Mart tarihleri arasında istifalar olacak ve başvurular yapılacak. Ben önümüzdeki hafta içerisinde son defa genel merkezimizde görüşerek inşallah bu kutlu yolda milletvekili aday adaylığı için müracaatımı yapacağım. Önümüzdeki günlerde daha detaylı şekilde kamuoyu ile paylaşacağım. Seçimlerin şimdiden Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii ki bir sürü aday arkadaşlarımızı çıkacaktır. Hepsi birbirinden değerlidir. Hepsi de Zonguldak'a hizmet etmek için göreve talip oldular. Bu kutsal yolda kime görev verilirse ben dâhil çalışmalarımıza ve mücadelemize her daim devam edeceğiz.

7 gün içinde görevlerden istifa edilmesi gerekiyor. Salı ve Çarşamba günleri Ankara'da görüşmelerim olacak. Ve aday adaylık müracaatımı yapacağım."

Millet ittifakının bastırması ile ilgili konuşan Zeki Tosun, "Seçim Zonguldak'ta iyi olacak. Millet ittifakı gümbür gümbür geliyorsa biz de daha gümbür gümbür geleceğiz. AK Parti olarak bir sıkıntımız olmayacak. Son 22 yılda yapılan hizmetler vatandaşımızın gözü önünde yapıldı, bu kutsal yolda bu hizmetlerin devam etmesi için bu göreve talip olan arkadaşlarımıza katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Daha önceki milletvekillerimiz ve şu anda görevde olan milletvekillerimiz hepsi ellerinden geleni Zonguldak için fazlasıyla yapmışlardır" dedi.

AK PARTİ TEKRAR İKTİDAR OLACAK

AK Parti iktidarın devam edeceğini ifade eden Zeki Tosun, "Biliyorsunuz Zonguldak Belediyesi zaten bizde. Zonguldak şehrinin güzelleşmesi noktasında hem kendisi hem de Merkezi hükümetin destekleri ile hizmet ediyor. Onların gümbür gümbür gelmesi bizleri ilgilendirmez. Biz işimize bakıyoruz. Halkın teveccühünü alan bir Cumhurbaşkanımız var. Bu seçimde bir aksilik olmayacak ve AK Parti tekrar iktidarına devam edecektir" ifadesini kullandı.

EREĞLİDEN ADAYIMIZ OLACAK

Milletvekili adaylığı konusundaki bölge sıralamasına değinen Zeki Tosun, "Merkez, Ereğli ve vadi bölgesi vardır ve bunların sıralaması bellidir. Geçen seçimde Ereğli'den milletvekili seçememiştik. Bu dönemde mutlaka Ereğli'den milletvekilimiz olacak ve sıralama değişebilir." İfadesini kullandı.

Editör: Murat Barutçu