Diş Hekimi Zeki Günalp, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığı için "Önce İnsan, Her Zaman Zonguldak" sloganıyla hafta sonu gerçekleştirilecek olan ön seçim öncesi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Günalp, 30 yılı aşkın süredir yaşadığı şehirde birçok eksiklik tespit ettiğini ve halkın beklentilerinin önemli bir bölümünün karşılanmadığını gözlemlediğini aktardı.

Mesleki başarısını güçlü insan ilişkilerine ve diyalog becerilerine bağlayan Günalp, tüm yaşam tecrübesini, bilgi ve birikimini Zonguldak için kullanmak istediğini vurguladı. Belediye Başkanlığında başarılı olmak için illaki inşaat mühendisi ya da mimar olmanın gerekmediğini savunan Günalp, "Halkın ne istediğini bilmek, işini en iyi yapan insanlardan oluşan bir yönetim kadrosu kurmak, dürüst, samimi ve halka ulaşılabilir bir belediye başkanı olmak önemli" dedi.

Günalp, çalışma azmini Zonguldak Belediye Başkanlığı için de göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

Aday gösterilmesi durumunda, yapılanları eleştirmek yerine yapacaklarını anlatmayı tercih edeceğini söyleyen Günalp, "Tıpkı iş hayatımda olduğu gibi siyasette de polemik ve salt eleştiri üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum" diye ekledi.

İyi Parti’de istifa depremi sürüyor! İyi Parti’de istifa depremi sürüyor!

Özellikle Üzülmez Deresi'nin durumuna dikkat çeken Günalp, Eskişehir Porsuk Çayı'nda yaşanan değişimi Zonguldak'ta da gerçekleştirmek istediğini vurguladı. Zonguldak Belediye Başkanlığı görevine layık görülmesi halinde, Zonguldaklı hemşehrilerinin ihtiyaç ve hayallerini gerçekleştirmek için sağlam temeller atacağını söyledi.

Günalp, imar ve kalkınmadan, spor ve sağlığa, sanattan inşaata, şehircilik ve tarıma kadar şehrin tüm ihtiyaçları için bir çalışma vizyonuna sahip olduğunun altını çizdi.

Zonguldak halkının kendisine güvenmesi durumunda, onları asla mahcup etmeyeceğini de sözlerine ekledi. Günalp, "En büyük vaadim dürüstlük. Çünkü halk vaat değil, icraat görmek istiyor" dedi. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu