Başkan Erdem esnafları gezdi teşekkür etti Başkan Erdem esnafları gezdi teşekkür etti

Zonguldak’ta ilk kez gerçekleştirilecek “Marka Vekilliği Sınavı Hazırlık Eğitimi” çevrimiçi olacağından Türkiye’nin her yerinden katılım sağlanabilecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Saraç tarafından verilecek eğitim, toplam 28 saat olup, 6 gün devam edecek. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, iki yılda bir düzenlenen Marka Vekilliği Sınavının 2024 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor. Marka Vekili ünvanını taşıyanlar, marka, coğrafi işaret, geleneksel ürün adları ve tasarım konularında danışmanlık yapma ve bu konularda Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde başvuru sahipleri adına işlem yapma yetkisine sahip olan uzmanlar olarak yer alıyor.

Bu sınava, en az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden (bölüm fark etmeksizin) mezun olanlar başvurabiliyor. 2024 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanan Marka Vekilliği Sınavına hazırlanmak isteyenler, https://sem.beun.edu.tr/duyurular/ adresini ziyaret ederek başvurularını gerçekleştirebilir ve eğitimle ilgili detaylı bilgi alabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ülke ekonomilerinin gelişmesinde yenilikçi yaklaşımların ve markalaşmanın büyük önem taşıdığını belirterek bu alanda hizmet verecek uzmanların yetişmesine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. (İHA)

AW086996_01

Editör: Murat Barutçu