Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri ile Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü çevrim içi etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. İstiklâl Marşı’nın kabulünün 102’inci yıl dönümü münasebetiyle ‘Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı’ konulu programın moderatörlüğünü Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efecan Karagöl üstlenirken, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Zeki Gürel de konuşmacı olarak yer aldı.

“BİZE DÜŞEN GÖREV ASIM’IN NESLİNİ YETİŞTİRMEKTİR”

Zeki Gürel, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, hayatı hakkında bilinen yanlışları belgeleriyle birlikte dinleyicilerle paylaştı.

Gürel, “Mehmet Âkif Ersoy ve onun çağdaşlarının yıkılmışlığın mahsurluğunda, diriliş kararlığıyla hareket ediyorlardı. Günümüzde bize örnek olabilecek bir tavır ve davranıştır. Bugün bizlere düşen görev Mehmet Âkif Ersoy üzerinden birbirimizle kavga etmek değil, onun ümidi Asım’ın neslini yetiştirmektir” dedi. Gürel programın devamında Mehmet Âkif Ersoy’un Türk milletinin direniş ve mücadele ruhunu canlandırmak adına Anadolu’da yaptığı konuşmalarının Millî Mücadele dönemi için önemini belirtti. 724 şiir arasından seçilen İstiklâl Marşı’nın yazımı ve kabul sürecinden bahseden Gürel, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını, cesaretini ve vatan sevgisini vurguladı. Yeni nesil gençlerin Mehmet Âkif Ersoy’un eserlerini okuyarak ruhlarını tazelemeleri nasihatinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Okan Bilgin, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz, akademisyenler ve öğretmen adaylarının katıldığı program, soru cevap etkinliğinin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin