Dövizdeki artışla TL'de rekor kayıp yaşanırken vatandaşın yükü artıyor. Ekonomi Bakanı ise kaynak yaratmaktan çok vergileri artırma eğiliminde. Ekonomi yönetiminin mali disiplini dolaylı vergilerle sağlayacağına ve bunun da enflasyona baskı yaratacağını öngören ekonomi uzmanları seçim sonrasını işaret ettiler ve 'Dolaylı vergiler gelecek' dediler. Bu arada dolaysız vergilere de zam yapılacağı tahmin ediliyor.

Seçim sonrası kemer sıkma politikaları kapsamında mali disiplinin dolaylı vergilerle sağlanacağını ve bunun da enflasyona baskı yaratacağını açıklayan ekonomistler halkın alım gücünün daha da azalacağını belirttiler.

Ekonomistlere göre vatandaştan direkt olarak tahsil edilen ve zamlı tarifeye geçileceği öngörülen dolaylı vergiler ise şunlar:

Katma değer vergisi,

Özel tüketim vergisi,

Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda! İşyeri kapatma cezası da var Fahiş fiyata 11 milyon ceza yolda! İşyeri kapatma cezası da var

Banka ve sigorta muameleleri vergisi,

Özel iletişim vergisi,

Damga vergisi,

Gümrük vergisi,

Harçlar…

Dolaysız Vergiler ise, Devletlerin tahsisi yolunda dolaylı vergilere göre nispeten zorlandığı bir vergi türü olan dolaysız vergiler kişilerin elde ettikleri kazanç, gelir, mülki sahiplikler üzerinden alınan vergi türüdür.   (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu