CHP İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, son günlerde kentte doktor sıkıntısı olduğunu ve yetkililerin bu soruna bir an önce çare bulunmasını istedi.

Zaimoğlu,  "Defalarca söyledik, söylemedi, devam ediyorum. Sağlık noktasında çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yani insanlarımız inim inim inliyorlar. Sağlıklı devrim yapanlar devrimin altında kaldılar. Çok kötü bir tablo var. Yoğun bakımları söylemiyorum bile. Yoğun bakım dün akşam dahi üç tane bizim üyemiz bize telefon açıyor. Aman diliyor, yardım diliyor. Yok yani yok. Birini çıkartıp öbürünü koyacak halleri de yok doktorlarımızın ama çok kötü bir tablo.  Diktor açığımız çok had safhada. Geçen gün ben bunu  bir basın toplantısı olarak belirtmiştim iki gün sonra bir gaz alma  gibi bir havadis çıktı 20 tane Zonguldak'a doktor atandı diye. Arkadaşlar yani bu kadar kelime oyunlarıyla beraber siyaset yapılmaz. Bu kadar kelime oyunuyla beraber hükümet de dinlemez.

İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü

Her bir milletvekili çıkıp bunu açıklaması yapıyorsa bunun arkasında durum tamam mı? Yani bu Zonguldak'ın tüm ilçeleriyle beraber olan bir rakamı Zonguldak'ın merkezindeymiş gibi bir algı yaratmak tamamen insanın aklıyla alay etmektir. Zonguldak'ta göz doktoru sorunumuz var arkadaş. Göz doktoru. Bak üstüne basa basa söylüyorum. 

Üniversitede aylarca sıra görüyorum. Doktorlarımız ne yapsın? SSK'da yani  Atatürk Devlet Hastanesi dediğimiz yerde bir tane göz doktoru var. Bu doktor ne yapsın? Şimdi üç ay dört ay randevu arkadaşlar. Doktorumuz bir tane. Kardiyoloji doktorumuz üç tane. Yetişmiyor. Yani burada doktorlarla geçmişte böyle beyan verip de beğenmiyorlarsa ülke dışına gitsin gibi hamal silahlarla olmuyor devlet yönetimi. Devleti devletin ve şeyine göre yöneteceksiniz, gereklerine göre. Zonguldak'ta üstüne basa basa söylüyorum. Çok fazla miktarda doktor açığı var. En az Zonguldak merkezde üniversite ve hastaneden bahsediyorum. Otuza yakın ilgili branşlar doktor açığımız var. Doktor bilmem şu bölüm doktoru bir tane veya iki tane Zonguldak terk edilmiş kendi haline bırakılmış. Böyle beyanlar verip Zonguldak işte bize geçmişte oy verdi. Şimdi verir vesaire gibi boş laflarla atıp tutacaklar mı? Siyasi partilerimizi partisinin yöneticileri.

 Bu işin altına ellerini koysunlar. Milletvekillerini de alsınlar yanlarında. Gitsinler. Bakanlarla veya yardımcılarla  boş yalanlar ya da resim vereceklerine sağlık bakanıyla da görüşsünler. Milli Eğitim Bakanı'yla görüşsünler. Zonguldak'ın temel sorunlarını anlatsınlar. Buraya gelip gazeteye beyanat verme öyle devlet yönetimi veya iktidar temsilciliği olmuyor" şeklinde konuştu.  (Sertaç Özdemir)

Editör: Murat Barutçu