Özellikle son yıllarda gelişimini tamamlamamış, hamsi, istavrit gibi balıkların erken avlanması nedeniyle Karadeniz’de balıkçılık da tehlikeye girdi. Bu durumun önüne geçmek için yapılan kontrollerle usulsüz avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor.

Bartın Valiliği koordinesinde Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı ile Kurucaşile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yasa dışı su ürünleri avcılığı ile mücadele kapsamında yapılan müşterek denetimde Kurucaşile’de bir araçta 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa aykırı olarak avlandığı tespit edilen yasal boy sınırının altındaki 435 kasa istavrit balığına el konuldu.

Yasalara aykırı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen şahıslar hakkında ise 16 bin 561 TL idari para cezası uygulandı. Bartın’da tüm noktalarda su ürünleri denetimleri 7 gün 24 saat esasına göre devam ettiği ve balıkçılarımızın sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak, balık neslini sonraki nesillerimize aktarmak için özellikle boy, dönem, yer ve ağ yasaklarına mutlaka uymaları konusunda uyarıda bulunuldu. (Haber Merkezi)

yasadışı-balıkçılık-(1)

Virajı alamayan otomobil ormanlık alana uçtu: 3 yaralı Virajı alamayan otomobil ormanlık alana uçtu: 3 yaralı

yasadışı-balıkçılık-(2)

Editör: Murat Barutçu