İmzalanan protokolle, Üniversitenin elektrik tüketimine ilişkin karbon emisyonunu azaltmak ve yeşil enerji kaynaklarını kullanımını artırmak amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda, Enerjisa tarafından Üniversiteye karbon emisyon sertifikaları veya yeşil enerji sertifikaları tedarik edilmesi taahhüt ediliyor.

Protokol, çevresel sürdürülebilirlik ve yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi amacıyla atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Enerjisa ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, yeşil enerjiye geçiş ve karbon emisyonlarını azaltma konularında işbirliği yaparak, çevre dostu bir enerji geleceğine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Zonguldak’ta sabah karmaşası Zonguldak’ta sabah karmaşası

“ÇEVRE DOSTU UYGULAMALAR KONUSUNDA KARARLILIĞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, gelecek nesillerin yaşanabilir bir dünya hedefine ulaşmak için atılan her adımın kıymetli olduğunu dile getirerek, “ Bu protokol, sadece enerji alanında değil, aynı zamanda çevresel farkındalığımızı artırmak ve sürdürülebilir bir geleceği desteklemek adına atılan bir adımdır. Yeşil enerji ve çevre dostu uygulamalar konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz ve daha aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu