Kentte etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak’ta yaşanan heyecan sonrası güç altında kalan 82 yaşındaki Perihan Çakar ile 51 yaşındaki oğlu Sait Çakar hayatını kaybetti.

Türkiye gündemine oturan olayın ardından CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz heyecan bölgesini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Yavuzyılmaz, yaşanan olayda ihmale dikkat çekti.

Yavuzyılmaz açıklamasında,

Hafriyatın dereden limana yolculuğu Hafriyatın dereden limana yolculuğu

“Arama kurtarma faaliyetleri için bölgeye giden ekiplerse daha büyük bir facianın eşiğinden döndü. Çünkü zifiri karanlıkta yeterince aydınlatma yapılmadan yoğun yağış altında gerekli güvenlik tedbirleri alınmadan başlatılan bu çalışmalarda tepenin olduğu yerin hemen üzerinde yapımına başlanan bir mahalli yolunun istinat duvarının parçalanarak kopması ve ikinci bir heyelanla birlikte çalışma yapan insanların üzerine gelmesiyle birlikte 21 vatandaşımız toprak altında kaldı.” dedi.

Öte yandan Yavuzyılmaz önemli bir konuya dikkat çekti. Açıklamanın devamı şu şekilde:

Zonguldak’ta heyelan yaşanan tepenin üstünde yapımı devam eden mahalle yolunun istinat duvarında boru tahliye sistemi (barbakan) yok!

Temel betonu anormal ince. Zayıf zemine kazık çakılmadan yapılmış durumda.

Yoğun yağmurda biriken su istinat duvarını koparıp yerinden ayırıyor ve  ikinci heyelanda arama kurtarma ekipleri toprak altında kalıyor!”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-10-at-22.54.00

Derbi maçı ölümden kurtardı! Derbi maçı ölümden kurtardı!

Heyelan altından cenazeler çıkarıldı Heyelan altından cenazeler çıkarıldı

AFAD Başkanı Okay Memiş Zonguldak’a geliyor AFAD Başkanı Okay Memiş Zonguldak’a geliyor

Çifte heyelanda can kaybı! 18 yaralı 1 ölü! Çifte heyelanda can kaybı! 18 yaralı 1 ölü!

Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan: İş makineleri göçük altında kaldı, yaralılar var

Asma'da heyelan: Toprak altında kalanlar olduğu iddia edildi! Asma'da heyelan: Toprak altında kalanlar olduğu iddia edildi!

Editör: Murat Barutçu