Zonguldak’ın Filyos beldesinde toprak zeminli olduğu için 2009 yılında futbola kapatılan Filyos sahası, tam 14 yıl aradan sonra yeniden amatörün hizmetine girdi. Zemini, tribünü, soyunma odaları baştan aşağıya yenilenen futbol sahası, 5 Mart Pazar günü kapılarını açacak.

Filyos’ta, 1974 yılında amatör futbol liglerinin hizmetine giren ve aralıksız 35 yıl hizmet verdikten sonra 2009 yılında Futbol İl Temsilciliği tarafından alınan “Toprak zeminli sahalarda futbol oynanmayacak” kararı üzerine futbola kapatılan Filyos sahasında 14 yıllık futbol özlemi nihayet bitiyor.

Futbol potansiyelinin yüksek olduğu, Zonguldak ve Türk futboluna sayısız futbolcular yetiştiren Filyos, sentetik zeminli olarak yenilenen futbol sahasıyla birlikte tıpkı eskiden olduğu gibi yine futbolcu fabrikası olan bir belde haline gelecek.

14 yıl aradan sonra yenilenen futbol sahasının zemini sentetik. Futbolcu ve hakem soyunma odaları, tribünü baştan aşağıya yenilenen saha, yeni yüzüyle Filyos ve Zonguldak futboluna uzun yıllar hizmet verecek.

Yeni Filyos sahasında ilk resmi maç, 5 Mart Pazar saat 14.30'da, Süper Amatör Ligde küme düşmeme mücadelesi veren Filyos Sefercikspor ile şampiyon adayları arasında yer alan Kilimli Belediyespor arasında oynanacak.

Öte taraftan, Süper Amatör Ligde haftanın diğer karşılaşmaları Elvanpazarcıkspor-Akınspor, Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor, Ereğli Çiğdemlispor-Yenimahallespor, Çaycumaspor-İhsaniyespor, Mavi Şimşekspor-Alaplı Belediyespor arasında oynanacak. Karşılaşmalara, Fener, Gelik, Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı ve Çatalağzı Ümit Saka sahası ev sahipliği yapacak.

4 MART CUMARTESİ

Saat 13.30 Fener sahası: Elvanpazarcıkspor-Akınspor

Saat 14.00 Gelik sahası: Gelikspor-Çaydeğirmeni Belediyespor

5 MART PAZAR

Saat 16.45 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Çiğdemlispor-Yenimahallespor

Saat 14.00 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-İhsaniyespor

Saat 14.30 Filyos sentetik: Sefercikspor-Kilimli Belediyespor

Saat 14.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Mavi Şimşekspor-Alaplı Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

alooo

Editör: Hüseyin EKİNCİ