Zonguldak’ta, masa tenisi sporunun emektar antrenörü ve hakemlerinden Kudret Demirel hayatını kaybetti. Demirel’in ölümü, masa tenisi ve spor camiasında derin bir üzüntü oluşturdu.

Sınıf öğretmeni kimliğiyle sayısız çocuğun eğitimi ve hayata hazırlanmasında büyük rol oynayan Kudret Demirel, aynı zamanda tam bir spor adamıydı. Öğretmenliğin yanı sıra hayatını masa tenisine adayan Demirel, söz konusu spor dalında uzun yıllar antrenör ve hakem olarak görev yaptı.

Hakemlikte ulusal seviyeye kadar yükselerek Zonguldak’ı il dışında en iyi şekilde temsil eden, antrenör kimliğiyle de sayısız çocuğu Zonguldak ve Türk Masa Tenisi'ne kazandıran Kudret Demirel, 73 yaşında hayata veda etti.

Emektar ismin ölümü, masa tenisi camiasında derin bir acı ve üzüntü oluşturdu. Masa Tenisi İl Temsilcisi Haldun Çakan, acı haberi sosyal medyadan duyurdu.

Çakan, “Masa tenisinde çok büyük emekleri olan, öğretmen, antrenör ve ulusal hakem unvanlarıyla spor camiamıza büyük hizmetlerde bulunan değerli büyüğüm, abim, aile dostum güzel insan Kudret Demirel hocamızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Kendisine Allah’tan rahmet, eşine, ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Masa Tenisi Milli antrenörü aynı zamanda Gençlik Spor İl Müdürlüğü masa tenisi antrenörü Hilal Yamak, meslek kariyerinde çok şeyler öğrendiği Kudret Demirel’in ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Uzun yıllar beraber çalışma fırsatı bulduğu Kudret Demirel’in Zonguldak’ta masa tenisi sporuna büyük hizmetler verdiğini, sayısız sporcunun yetişmesinde öncü rol oynadığını belirten Yamak, “Zonguldak Belediyespor’da uzun yıllar beraber çalıştığım ve hakem olarak birçok müsabakaya gittiğim, ilimizde masa tenisi sporuna çok büyük emekleri olan antrenörümüz, ulusal hakemimiz, emekli sınıf öğretmenimiz, babam gibi gördüğüm, saygı duyduğum Kudret Demirel’i kaybetmenin acısı içindeyim. Zonguldak Masa Tenisi sporuna verdiğin emekler ve bize kattığın değerler için sana sonsuz teşekkür ederim. İyi ki seni tanımışım” şeklinde ifadelerde bulundu.

Merhum Kudret Demirel, bugün Uzun Mehmet Cami’nde öğle namazına müteakip düzenlenecek cenaze töreninin ardından Çanakkale Gelibolu’da toprağa verilmek üzere son yolculuğuna uğurlanacak.

ŞAFAK Gazetesi ailesi olarak merhum Kudret Demirel’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ