Zonguldak hakem camiasının önemli isimlerinden Cenk Karka, bölgesel gözlemci unvanıyla ilk maçına çıkacak olmanın heyecanı içinde. Karka, 29 Ocak Pazar günü Ereğli Belediyespor ile Dudulluspor arasında oynanacak Kadınlar Süper Ligi’nde görev alacak.

Aralıksız 11 yıl başarıyla sürdürdüğü hakemlik mesleğinde 6 yıla yakın süre klasman hakem unvanıyla Zonguldak’ı, 2 ve 3. Lig müsabakalarında başarıyla temsil eden Cenk Karka, düdüğünü duvara astıktan sonra geçiş yaptığı gözlemcilikte terfi aldı.

Ara terfi dönemi olarak adlandırılan devre arasında, İl Hakem Kurulu’nun teklifi üzerine Merkez Hakem Kurulu tarafından bölgesel gözlemci klasmanına yükselen Cenk Karka, yeni unvanıyla yeşil sahada ilk görevine Kadınlar Süper Ligi’nde çıkacak.

Merkez Hakem Kurulu bünyesindeki Bölgesel Hakem Atama Kurulu tarafından yapılan atama çerçevesinde Karka, Ankara bölgesinden kadın klasman hakem Havva Nur Demir’in düdük çalacağı karşılaşmada görevlendirildi. 29 Ocak Pazar günü Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak maçta “bölgesel gözlemci” unvanıyla yerini alacak olan hakem camiasının deneyimli ismi, bu maçla birlikte uzun meslek kariyerinde ilklerden birini yaşayacak.

Cenk Karka’ya, yeni görev sorumluluğu doğrultusunda daha sonraki haftalarda yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde de görev verilecek.

Küçük yaştan bu yana içinde bulunduğu Zonguldak ve Türk hakem camiasına, il ve klasman hakemi, il gözlemcisi görevlerinin ardından bölgesel gözlemci olarak hizmet vermeye devam eden Cenk Karka, aynı zamanda üyeliğini yaptığı Zonguldak İl Hakem Kurulu’nda eğitim sorumlusu olarak görev yapıyor.

Hakem ve gözlemcilikte yıllardır edindiği bilgi ve birikimi, genç meslektaşlarına aktararak önemli bir misyon edinen Karka, bu yönüyle camiada önemli bir vazifeyi yerine getiriyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

1-3

23-1

Editör: Hüseyin EKİNCİ