Zonguldak'ın eğitim camiasının gururu, Devrek Sabahat - Cemil Ulupınar Fen Lisesi Pansiyonundan Sorumlu Müdür Yardımcısı ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dilek Çayırlı, "Yılın Öğretmeni" seçilerek Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler arasında öne çıktı.

24 Kasım'da, Millet Mekteplerinin açılışının ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün kara tahta başına geçişinin 95. yılını kutladığımız Öğretmenler Günü'nde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere katılan Çayırlı, Ankara ve İstanbul'da Zonguldak'ı başarıyla temsil etti.

7 BİN 292 ÖĞRETMEN ADINA İLİMİZİ TEMSİL ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde, Çayırlı, Zonguldak'ta görev yapan yaklaşık 7 bin 292 öğretmen adına ilimizi temsil etti. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk sunma töreninden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı programına kadar bir dizi etkinlikte yer aldı.

“ZONGULDAK’I ANKARA’DA TEMSİL ETMEKTEN BÜYÜK GURUR DUYDUM”

Dilek Çayırlı, bu önemli görevi üstlenirken duyduğu gururu şu sözlerle ifade etti: "Cumhuriyetin Yüzyılının Mimarlarından ve Türkiye Yüzyılının Güvencesi olarak öğretmen olarak Cumhuriyetimizin Kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta başına geçtiği 24 Kasım 1928’in 95’inci yılında Zonguldak’ı Ankara’da temsil etmekten büyük gurur duydum."

Programlar kapsamında, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ile birlikte Ankara Keçiören'de Bakanlık tarafından oluşturulan Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Abidesi'ni ziyaret eden Çayırlı, çam fidanı dikerek hatıra ormanına Zonguldak'ı temsilen katkıda bulundu.

Afet Şeker son yolculuğuna uğurlandı Afet Şeker son yolculuğuna uğurlandı

ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE BAŞARILAR ELDE ETMİŞ BİR EĞİTİMCİ OLARAK TANINIYOR

Dilek Çayırlı, sadece öğretmenlik alanında değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeyde başarılar elde etmiş bir eğitimci olarak tanınıyor. 2018'den beri Zonguldak-Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde Pansiyon Sorumlu Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Çayırlı, öğrencileriyle birlikte katıldığı Robotik yarışmalarda Türkiye 2.'liğini elde ederek ülkemizi uluslararası platformlarda başarıyla temsil etti.

Eğitimdeki başarılarıyla adından söz ettiren Dilek Çayırlı, aynı zamanda Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelerle de dikkat çekiyor. "Kadınlarımızın Elinde Pelemet Bezi Engel Tanımaksızın Hayat Buluyor" projesi ile Çayırlı, Çaycuma'da dokuma atölyesi ve bilgisayarlı nakış atölyesi kurarak 200'den fazla kadının meslek sahibi olmalarını sağladı.

Dilek Çayırlı, eğitime yaptığı katkılar ve elde ettiği başarılarla Zonguldak'ın gururu olmayı sürdürüyor. (Fadime YILMAZ ELMA)

dilek çayırlı

dilek çayırlı-3

dilek çayırlı-2

Editör: Muhammet