Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesinde artan alışveriş hareketliliğini dikkate alarak denetimlerini sıklaştırdı.
MARKETLER VE İŞLETMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
“Yılbaşı İndirimleri” ve “Yeni Yıl Fırsatları” kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, marketler, zincir mağazalar, restoranlar, kafeler ve gıda satış noktalarındaki fiyat etiketi uygulamaları, raf ve kasa fiyat uyumsuzlukları, haksız fiyat artışları ile ürün etiket bilgilerinin doğruluğu kontrol edildi. Tüketiciyi yanıltıcı uygulamalara karşı idari yaptırımlar uygulandı.
2025 YILINDA BİNLERCE İŞLETME DENETLENDİ
2025 yılında Şanlıurfa il ve ilçelerinde toplam 19 bin 800 işletme ve 408 bin 901 ürün denetlendi. Aykırılık tespit edilen bin 717 işletmeye, bin 881 ürün nedeniyle toplam 5 milyon 955 bin 246 TL ceza uygulandı. Ayrıca, yeterlilik belgesi bulunmayan bir firmaya 406 bin 750 TL, elektronik ticaret kurallarına aykırı hareket eden işletmelere de 63 bin 360 TL idari para cezası kesildi. Fahiş fiyat denetimleri kapsamında 325 işlem Bakanlığa iletildi.
DENETİMLER YIL SONUNA KADAR SÜRECEK
Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü, Bakanlık ve Valilik talimatları doğrultusunda denetimlerini 31 Aralık gecesine kadar aralıksız sürdürecek. Denetimlere Ticaret İl Müdürü İbrahim Akbaş da katılarak süreci yerinde takip etti.