Genel seçimler için aday adayları birer birer kendilerini tanıtırlarken Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek İYİ Parti’den Zonguldak Milletvekilliği aday adayı olduğunu belirten Yiğitcan Yıldırım da yaşı itibarıyla göze çarpmıştı.

Yiğitcan Yıldırım Karaelmas BEÜ Siyaset Bilimler ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi ve henüz 19 yaşındaydı.

 “Aday olarak partim tarafından gösterilmeyi bekliyorum ama gösterilmesem bile hiç olmazsa tecrübe kazanmış olurum, siyaseti bırakmayı düşünmüyorum ve gelecek yıllarda da partim için var gücümle çalışacağım” şeklinde konuşmuş olan Yiğitcan Yıldırım ülkenin de genç adaylara gereksinimi olduğunu

“Gençliğin önünü açmak gerekir, bunun için de genç isimlere destek vermek gerekir.” diyerek politikada iddialı olduğunu söylemiş olan Yiğitcan ne yazık ki partisinin adayları arasında yer almadı.

Kendini derslerine vermeye kararlı olan Yiğitcan ile daha sonra kent caddelerinde karşı karşıya geldik ve kısa bir söyleşi yaptık.

Yiğitcan, aday adaylığı başvurusu kapsamında büyük bir deneyim kazanmış olduğunu vurgulayarak; “benim için bir uygulama gibiydi, bildiğiniz gibi Zonguldak BEÜ’de Siyaset Bilimler okuyorum, bir daha ki seçime adaylık için tekrar başvuracağım, elbet bir gün milletvekili seçileceğim ve ülkeme politik açıdan da hizmet edeceğim” dedi.

İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor! İyi parti olağanüstü kongreye gidiyor!

Yiğitcan ayrıca bu tür girişimlerin kendisine başka deneyimler de kazandırdığını belirterek “kim dostunuz, kim değil, böyle durumlarda daha iyi anlıyorsunuz, ama kimseye kırgın değilim, dediğimi gibi benim için sadece bir deneyimdi” şeklinde konuştu.

(haber: Sermet AKSU)

Editör: Murat Barutçu