Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun Varlık Fonu’na devri sonrası Çin’li bir şirkete satılabileceği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

TTK’nın satışının söz konusu olmadığını ifade eden Yeşil, Torba Yasa’nın içinde şu an böyle bir konunun olmadığını söyledi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumunun kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak’ımız ve Türkiye için çok önemli bir kuruluş. Bizler yerin altından madeni çıkartıp, Türkiye’nin ekonomisine katmak için mücadele veren bir iş yeriyiz, bölgeyiz. Tabi böyle bir işyeri üzerinden böyle yorumların yapılması, tabi bize de bilgi verildi. Ankara’da olmamız icabı ile biz de araştırmaya başladık. Enerji Bakanlığı’na gitmiştik, tekrar bunun için geri döndük, milletvekillerine gittik. Bu konuyu araştırdık yalnız bu konu ile ilgili bir bilgiye sahip olamadık. Çünkü Torba Yasa’nın içinde şu an böyle bir şey yok. Bunun olmadığı söylendi hatta il başkanı bir açıklama yaptı, Enerji Bakanlığı’ndan aldığı bildiriyi yayınladı. TTK’nın, TKİ ya da ETİ Maden’in özel tüzel kişiliğe sahip bir maden holdingi bir şirket böyle bir aktarımı söz konusu değil. Şu an itibari ile öyle bir şey yok. Tabi Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim için çok önemli. Bunun için böyle bir şey önümüzdeki günlerde, önümüze gelirse biz zaten takipçisiyiz, takip ediyoruz. Tabi önümüze gelirse de beraber mücadele edeceğiz, hep beraber TTK’mızı ve Zonguldak’ımızı tekrar savunmak için ortak hareket edeceğiz. Bu konuda gelişmeler bu kadar, şimdilik iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı, biz takipçisi olacağız. TTK’nın satışı veya özelleştirilmesi ile ilgili bu durum söz konusu olursa, gerekli tepkiyi ortaya koyarız. O zamanın şartları neyi gerektirirse, nasıl bir yol izlenmesi gerekirse Zonguldak halkı ile beraber bir karar alacağız. Ne yapmamız gerekirse o zaman paylaşırız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi