Zonguldak'ta yeni yılın girmesiyle birlikte zamlar gelmeye başladı. İlk darbeyi çay fiyatları aldı. Çay ocaklarında daha önce 5 lira olan çay fiyatları, sabah saatlerinden itibaren 7 lira 50 kuruşa yükseldi. Bu zammın ardından vatandaşlardan büyük bir tepki geldi.

Zam sonrasında çay fiyatlarının artışıyla ilgili konuşan vatandaşlar, "Yeni yıla gözümüzü zamla açıyoruz. Teşekkürler. Her şeye zam gelirse aldığımız zamlı maaşın anlamı var mı? Yerliler bu işe el atsın. Bu iş böyle olmaz. Her şeye zam gelirse aldığımız paranın hiçbir değeri yok." şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Vatandaşlar, ekonomik zorlukların ve hayat pahalılığının artışının ardından çay gibi temel tüketim ürünlerine yapılan zam kararlarının hayatlarını daha da zorlaştırdığını belirtti. Zonguldaklılar, maaşlarının alım gücünün her geçen gün azaldığını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti.

Doğal gaz yardımı sona erdi! Doğal gaz yardımı sona erdi!

Çaydaki bu fiyat artışı, genel olarak ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşların daha fazla zorlanmasına neden olurken, gelecek günlerde artan maliyetlerle ilgili yeni zamların gelip gelmeyeceği konusunda endişe yaratıyor. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu