Zonguldak Kömürspor’a, Isparta 32 Spor’la sezonun son haftasında oynanan maçın faturası ağır oldu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kırmızı-lacivertli kulübe hem para, hem de seyircisiz oynama cezası verdi.

7 Mayıs Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Isparta 32 Spor’la oynanan sezonun kapanış karşılaşmasında tribünlerden yükselen çirkin ve kötü tezahürat ile maçın ardından futbolcular arasında yaşanan arbedenin faturası kesildi.

Hakem ve gözlemciler tarafından hazırlanan raporlar üzerine Salı günü “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “6 futbolcunun sarı kart görmesi ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareket”ten dolayı Disiplin Kurulu’na sevk edilen Zonguldak Kömürspor, bugün toplanan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından toplamda 13 bin 100 TL para cezası ile bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

Taraftarın neden olduğu saha olayları nedeniyle 8 bin TL para cezası alan Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne ayrıca yine taraftarın çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5’inci kez gerçekleştirilmesinden dolayı bir resmi müsabakayı seyircisiz oynama ve 3 bin TL para cezası verildi.

Kurul, son olarak söz konusu müsabakada 6 futbolcunun sarı kart görüp takım halinde sportmenliği aykırı davranış sergilenmesinden dolayı kırmızı-lacivertli kulübe 2 bin 100 TL para cezası verdi.

Bu sezon ilk kez seyircisiz oynama cezası alan Zonguldak Kömürspor, Ağustos ayında başlayacak 2022-2023 sezonda ilk iç saha maçında seyircisinden yoksun oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCi

Editör: Haber Merkezi