Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde 2023-2024 sezonunun başlama tarihi belli oldu. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Lig Kurulu tarafından kısa bir süre önce İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda kesinlik kazanan tarih, 23 Eylül Cumartesi olarak açıklandı.

Kadınlar Basketbol Ligi geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da 16 takımın katılımıyla oynanacak. Söz konusu takımlardan 12’si geçen sezonki mevcut takımlar olurken, diğer 4’ünün 2’si Süper Lig’den düştü, 2’si de Bölgesel Basketbol Ligi’nden yükseldi.

Lige katılım hakkı bulunan takımlar, 13 farklı şehri temsil ediyor. İstanbul’dan 3, Elazığ’dan 2’şer takımın katıldığı ligde, Zonguldak, İzmir, Yalova, Manisa, Antalya, Kırklareli, Balıkesir, Adana, Tekirdağ, Hatay ve Rize’den 1’er takım bulunuyor.

Temsilcimiz Zonguldakspor Basket 67’nin ilk kez mücadele edeceği Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki diğer takımları Fenerbahçe Gelişim (İstanbul), Rize Belediyesi, Tufan Metalurji Hatay BŞB, Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi, Botaş Gelişim (Adana), Ferhatoğlu Edremit Belediye Gürespor (Balıkesir), Kırklareli BK, Elazığ İl Özel İdare, Boğaziçi Basketbol (İstanbul), Antalya Güneşi, Karabulut Elazığ Basketbol, Turgutlu Belediyespor (Manisa), Emlak Konut Gelişim (İstanbul), HDI Sigorta Yalova VIP (Yalova) ve İzmir Urla Belediyesi Gençlik oluşturuyor.

ZONGULDAK FAVORİ

Kurulduğu ilk yıl mücadele ettiği Bölgesel Basketbol Ligi’nde Play-Off ikincisi olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne yükselen Zonguldakspor Basket 67, ilk kez mücadele edeceği lige iddialı hazırlanıyor. Barış Güney’in baş antrenörlüğünde güçlü bir teknik ekip ve oyuncu kadrosu oluşturan Kırmızı-Lacivertli takım, spor adamları tarafından favori takımlar arasında gösteriliyor.

Biri Amerikalı olmak üzere yaptığı 14 transferle şimdiden dikkatleri üzerine çeken Zonguldakspor Basket 67, şampiyon olması halinde direkt olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek. Bu durumda 2024-2025 Süper Lig sezonunda Zonguldakspor Basket 67, Site Spor Salonu’nda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımları ağırlayacak.

Hataylı TFF temsilcisine seslendi: Madenci şehrini en iyi sen anlarsın, vicdanının sesini dinle ve konuş! Hataylı TFF temsilcisine seslendi: Madenci şehrini en iyi sen anlarsın, vicdanının sesini dinle ve konuş!

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ