Bodrum’da yaşayan Yeliz Yeşilmen, ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Yeliz Yeşilçimen ile isim benzerliği nedeniyle bazı basın yayın organlarında kendi adının kullanıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Yeşilmen, operasyonla hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayarak, yanlış haberlerle ilgili hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

“Operasyonda gözaltına alınan kişi ben değilim”

Yeliz Yeşilmen yaptığı açıklamada, gözaltına alınan kişinin Yeliz Yeşilçimen olduğunu belirterek, bazı yayın organlarında gerekli isim kontrolü yapılmadan kendi adının kullanıldığını söyledi.

Kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
İçeriği Görüntüle

Yeşilmen, “Ben Yeliz Yeşilmen’im. Operasyonda gözaltına alınan kişi ise Yeliz Yeşilçimen’dir” ifadelerini kullandı.

“İtibarımı doğrudan hedef aldı”

Bodrum’da yaşadığını ve çocuklarıyla birlikte ABD’de tatilde olduğunu belirten Yeşilmen, adının uyuşturucu operasyonuyla ilişkilendirilmesine tepki gösterdi.

Yaşananların yalnızca basit bir isim benzerliği hatası olarak değerlendirilemeyeceğini savunan Yeşilmen, gerçeğe aykırı yayınların itibarına zarar verdiğini ifade etti.

Hukuki süreç başlatacağını açıkladı

Yanlış haberleri yayımlayan ve gerekli düzeltmeyi yapmayan kişi ve kuruluşlara karşı hukuki haklarını kullanacağını belirten Yeşilmen, sürecin avukatları tarafından takip edileceğini söyledi.

Yeşilmen, “Gözaltına alınan kişi Yeliz Yeşilçimen’dir. Yeliz Yeşilmen değildir. Benim bu operasyonla hiçbir ilgim yoktur” dedi.

Eşinden de açıklama geldi

Yeşilmen’in eşi iş insanı Ali Uğur Akbaş da eşinin tatilde olduğunu ve Türkiye’ye döneceğini belirterek, yaşananların tamamen soyadı benzerliğinden kaynaklandığını söyledi.

Akbaş, bazı basın yayın organlarında Yeliz Yeşilçimen yerine yanlışlıkla Yeliz Yeşilmen’in adının kullanıldığını belirterek hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Kaynak: İHA