Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde de yaz Kur’an kurslarına kayıtlar başladı.

Karadeniz Ereğli Müftüsü Sabri Kütükçü, “Diyanet İşleri Başkanlığınca yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgilerin verileceği yaz kursları için kayıtlar 10 Temmuz’a kadar yapılabilecek, kurslar 3 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

Kurslara 4-22 yaş grubu arasındaki gençlerin kayıt yaptırabileceğine dikkat çeken Kütükçü, “Buna göre 4-9 yaş gurubundaki öğrencilerin velileri, bulunduğu yere en yakın Kur’an kursuna bizzat başvurabilecek.” diye konuştu.

Kütükçü, yaş grubu 16-22 arasında olan gençlerin bizzat başvuru yapabileceğini belirterek, engelli vatandaşlara talep ettikleri takdirde özel alanlarda eğitim verilebileceğini söyledi.

Öğrencilerin eğitim ortamları, yaş grubu, cinsiyeti, Kur’an-ı Kerim okuma ve dini bilgi seviyelerinin de dikkate alınarak gruplandırılacağını anlatan Kütükçü, “ 3 Temmuz’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak Kur’an kursları 25 Ağustos’ta sona erecek.” ifadelerini kullandı. (Haber - Ersen Berk Çelik)

WhatsApp-Image-2023-06-21-at-13.14.26WhatsApp-Image-2023-06-21-at-13.12.37

Kozlu sahil yolunda kaza: 4 yaralı Kozlu sahil yolunda kaza: 4 yaralı

TTK'da iş kazasında yaralanmıştı; Hüseyin Eroğlu hayatını kaybetti TTK'da iş kazasında yaralanmıştı; Hüseyin Eroğlu hayatını kaybetti

Kdz.Ereğli'de feci kaza! 1 ağır yaralı Kdz.Ereğli'de feci kaza! 1 ağır yaralı

Tünelde araç yangını! Tünelde araç yangını!

Okçuluk yarışmasında kuzenler şampiyon oldu Okçuluk yarışmasında kuzenler şampiyon oldu

Editör: Murat Barutçu