Bolu’nun Mudurnu ilçesinde, havaların soğuması ve kar yağışı beklentisi nedeniyle yaylalardan köylere kış göçü başladı.
Hayvancılıkla geçimini sağlayan Bilgin ailesi, Çamyurdu köyü yaylasından köylerine dönüş yolculuğuna çıktı. Yaklaşık 250 küçükbaş ve 30 büyükbaş hayvanla yayladan köye inen aile, 15 kilometrelik yolu yürüyerek kat etti.
Ailenin reisi Sami Bilgin, “Hava şartları kötü olmaya başladı. Yayladan göç etmeye karar verdik. Torunlarım da bana yardım ediyor” dedi.
Yıllardır hayvancılık yaptıklarını belirten Bilgin, “Baba mesleğimiz bu. Burada hem güzel bir yaşam sürüyoruz hem de doğayla iç içeyiz” ifadelerini kullandı.
Ailenin bir diğer üyesi Seyhan Bilgin, göçün onlar için artık bir gelenek olduğunu vurgulayarak, “Zor değil, kolay ve maceralı. 17 senedir her yıl sağ salim iniyoruz” dedi.
Göç sırasında ailenin en küçük üyesi Esma Bilgin, bir kuzuyu kucağında taşıyarak yardımlarına katkıda bulundu. Yolculuk, renkli ve sıcak görüntülere sahne oldu.