CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Fevkani köprü altı esnafı ile bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Yavuzyılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin hazırladığı 364 sayfalık bir rapor var. Raporda Köprü 475 yıllık deprem etkileri altında, can güvenliği sınırlarını sağlamakta olup, deprem güvenliği açısından bir iyileştirme yapılmasına gerek duyulmadığını belirtti.

Yavuzyılmaz açıklamasında şöyle dedi; "Bugün valimize 'hoş geldin' ziyaretinde bulunduk. Aynı zamanda bugün burada basın açıklamasında ifade ettiğimiz raporları Sayın Valimizle de paylaştık, onunla da değerlendirdik.

Buradan apar topar esnafımızın okulların başlama sürecine gittiğimiz bugünlerde çıkarılması ve adeta yazılı bir taahhüt verilmeden sokağa atılması kabul edilemez bir durumdur.

Zonguldak halkının huzurunu kaçıracak, moralini bozacak, gelecekle ilgili kaygılarını artıracak bir durumdur. O nedenle esnafımızın, vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi, bir trafik bataklığına Zonguldak'ın saplanmaması için sağlam bir köprünün yıkılarak devasa bir kamu zararı yaratılmaması için bu ekonomik krizin içinde, ezilen esnafı sürünen işsizliğinin de gelecek kaygısı yaşadığı dönemde vatandaşımızın ödediği vergilerle oluşan bu bütçenin  Fevkani Köprüsünün iyileştirilmesi, güçlendirilmesi, rutin bakım ve onarımlarını yaparak güzelleştirilmesi ve Zonguldak'a yeni bir sosyal alan yaratacak, ticari hayatın devamlı sadece bir şekilde düzenlenmesi için çağrıda bulunuyor, ayın 20'sinde elektrik, su ve doğalgaz kesintileri ile ilgili Valiliğin yayınladığı basın bültenindeki hususların acil olarak ertelenmesini talep ediyoruz.

Cem Dereli, Erdem’i ziyaret etti, güzel işler için kalem hediye etti Cem Dereli, Erdem’i ziyaret etti, güzel işler için kalem hediye etti

Ayın 27'sine kadar da burada bulunan esnafımıza gerekli resmi yazılı taahhütlerin devlet ciddiyetiyle 'söz uçar yazı kalır' anlayışıyla birlikte verilmesini istiyoruz. Bu konunun da Zonguldak'tan gündemini artık meşgul etmemesini yetkililerden istiyoruz." (Haber: Sertaç ÖZDEMİR)

WhatsApp-Image-2023-08-18-at-16.15.02WhatsApp-Image-2023-08-18-at-16.15.01WhatsApp-Image-2023-08-18-at-16.15.03

WhatsApp-Image-2023-08-18-at-16.15.02-(1)

Editör: Murat Barutçu