Zonguldak eski Valisi ve İYİ Parti eski İl başkanı Yavuz Erkmen yazılı bir basın açıklaması yaparak emeklilerin mağduriyetlerini dile getirdi.

Şahinler göz açtırmıyor Şahinler göz açtırmıyor

Erkmen yazılı basın açıklamasında şöyle dedi:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini savunan iktidarın ve onu destekleyen partilerin, savundukları gerekçelerden biri ve en önemlisi diye kamu oyuna açıklanan sebep karar alma mekanizmasının çabuk oluşu olarak takdim edilmişti. Nitekim öyle konular oldu ki ‘’ Cumhurbaşkanlığı Kararı’’ olarak pek çok karar alınarak Resmi Gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

O zaman bizde haklı olarak şimdi soruyoruz. Başta Hükümetin ve sayın Cumhurbaşkanının kendisinin de kabul ettiği ve herkesin  üzerinde hem fikir olduğu husus Emeklilerin durumudur. Hayat pahalılığı ve gittikçe artan enflasyon her kesimi mağdur etmiş, verilen maaşlar erimiş, bunun yanında ( sıfır zam verilen) emekliler 7500 TL’ye  geçinmeye mahkum edilmişlerdir. Hükümetin Ekim ayını işaret edip, somut tarih vermeyip, Ocak ayına kadar bu haberlerle (zam yapılacağı )oyalamaya gideceği tahmin edilirken daha ne beklenmektedir. Bundan acil konu var mı?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkartılıp, hiç olmazsa 7500 TL  olan emeklinin öncelikli olmak üzere tüm emeklilerin durumu iyileştirilmelidir. Ha Cumhurbaşkanlığı kararı, ha Meclis ne fark eder. Zaten Mecliste, muhalefetin vereceği daha fazla zam verelim önergeleri reddedilecek, o halde gelin meclisin açılışını beklemeyin, hemen zamları yürürlüğe sokun. Kaç verecekseniz verin ama verin.

Kamuoyu sizden öncelikle bunu bekliyor.Hadi hızlı karar almanın bir faydasınıda  Emekliler görsün. Tabi siz emeklileri düşünüyorsanız.

Emekliler sizin, emeklilerimi  düşündüğünüzü yoksa yerel seçim için kendinizi mi düşündüğünüzü bu vesileyle test ederler. Hadi bakalım AKP, MHP ve onlara destek olan partiler. Sizi bekliyoruz. Emekliler bekliyor. Niye bekliyorlar. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı ‘’memurlarımıza bu zamlar gelirken emeklilerimize hiç bir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil’’ sözünün gereğini Meclis açılışını beklemeden, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile olabileceğini, yapılmamasının ise Emeklilerin göz ardı edilmesi anlamına geleceğini biliyorlar. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu