Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yaşanan görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü. Tarlada doğum yapan ineğin yavrusu, yürümekte zorlandığı için çiftçi tarafından araçla eve götürülürken anne inek de yavrusunu bir an olsun yalnız bırakmadı.

Otomobil önce araca, sonra motosiklet ve cipe çarptı
Otomobil önce araca, sonra motosiklet ve cipe çarptı
İçeriği Görüntüle

Buzağıyı araçla eve taşıdı

Haydarlar köyünde çiftçilik yapan Emrah Şerbetli’nin beslediği ineklerden biri, tarlada otladığı sırada doğum yaptı.

Yeni doğan buzağının yürümekte güçlük çekmesi üzerine Şerbetli, yavruyu otomobiline alarak eve götürmek istedi.

Anne inek aracın peşinden ayrılmadı

Buzağının araca bindirilmesinin ardından anne inek, yavrusunun peşinden yürümeye başladı.

Şerbetli’nin aracıyla köye doğru ilerlediği sırada inek de aracın arkasından ayrılmayarak eve kadar yavrusunu takip etti.

Görüntüler 236 bin kez izlendi

Yaşanan anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Şerbetli, görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı.

Anne ineğin yavrusunu takip ettiği görüntüler kısa sürede viral olurken, 236 binden fazla izlenmeye ulaştı.

“Bize güveni daha da arttı”

Şerbetli, hayvanlarla uzun yıllardır ilgilendiklerini ve onlara sevgiyle yaklaştıklarını belirterek, yaşanan olayın ardından ineğin kendilerine olan güveninin arttığını söyledi.

Şerbetli, “İneğimiz annelik duygusuyla arkamızdan ayrılmadı. Arabaya bindirince köye kadar takip etti. O olaydan sonra bize karşı acayip bir güven hissi oluştu” dedi.

Aracin Peşi̇ni̇ Birakmadi

Kaynak: İHA