8 madencinin öldüğü davada; 3 sanığa hapis,  6 sanığa beraat istendi! 8 madencinin öldüğü davada; 3 sanığa hapis, 6 sanığa beraat istendi!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan Devrekli Tuğgeneral Hikmet Yokarıbaş emekliye sevk edildi.

Bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayrılma işlemleri ile birlikte generallerin terfi ve atama dosyaları görüşüldü.

Askeri Şura (YAŞ) toplantısında  23 general ve amiral emekliye sevk edildi. Bu emekliye sevk edilenler arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli  Tuğgeneral Hikmet Yokarıbaş da yer alıyor.

Hikmet Yokarıbaş, Milli Savunma Bakanlığı'nda Albay rütbesiyle Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü, Topçu Kurmay Albay rütbesiyle Bükreş Silahlı Kuvvetler Ataşeliği ve Topçu Kurmay Kıdemli Albay rütbesiyle Midyat 70 Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı 1. Motorize Piyade Tabur Komutanlığı görevlerinde bulunmuştu. 30 Ağustos 2019 itibarıyla tuğgeneralliğe yükseltilmiş ve MSB Modernizasyon Plan ve Program Daire Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Ancak şimdi emekliye ayrılmış durumdadır.(Haber: Fadime Yılmaz Elma)

General-1

Editör: Muhammet