6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi 6’lı masanın 5’i, bir YRP etmedi

İYİ Parti’de 28'inci dönem milletvekili aday adaylığı süreci devam ediyor. Bugün parti binasında gerçekleştirilen toplantıda Sertan Yalçın ve Orhan Güçlü, milletvekili aday adayı olduklarını açıkladılar. 
İYİ Parti’de 28'inci dönem milletvekili aday adayı başvuruları devam ediyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Sertan Yalçın ve Orhan Güçlü milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
“BU YARIŞTA BENDE VARIM”
Milletvekili aday adayı Sertan Yalçın yaptığı açıklamada, “Ben üç beş maaş alarak arpalık peşinde koşanlarla, elden gidiyorken ‘Kandırıldık’ diyenlerle, komşusu açken tok yatanlarla, tarım ürününü üretmek yerine mercimeği, nohutu ithal edenlerle, rüşvetle -şantajla tehditle yöneten anlayışla  mücadele etmek için aday adayı oldum, Zonguldak'a yatırım teşvikleri almak için… Zonguldak yaratmış olduğu katma değer ölçüsünde, merkezi bütçeden hak ettiği payını alabilmesi için yer altındaki kömürümüzü daha fazla ekonomimize kazandırmak için, madenlerimizde çalışan sayısını artırmak için, demir ve çelik sektörüne bağlı yan sanayi kuruluşlarını arttırarak bölgemizde işsiz hiç kimsenin kalmamasını sağlamak için, yeni organize sanayi bölgeleri oluşturmak, Filyos Projesi’nin bir an önce hayata geçmesini sağlamak, haklının yanında zalimin karşısında olmak için aday adayı oldum.. Ereğli'nin, Devrek'in, Çaycuma'nın Kilimli'nin, Alaplı'nın, Gökçebey'in, Çaydeğirmeni'nin, Kandilli'nin, Gümeli'nin, Ormanlı'nın, kısacası tüm Zonguldak'ın, yani bizlerin sorunlarını çok iyi bildiğime inanıyor ve bu sorunlara çare olabilmek için yeniden güçlü Zonguldak hayali ile ‘bu yarışta bende varım’ dedim.
Vatanımın ve vatandaşlarımın dertleri ile dertlenmek için, bu uğurda çaba göstermek, yorulmak için. Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine kavuşturma için ve nihayet genel başkanımız Meral Akşener’in ifadesi ile 'Zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye'yi birlikte inşa etmek için’ aday adayı oldum. Bu yolda yolcu olan tüm partililerime ve değerli aday adayı mevkidaşlarıma başarılar dilerim. Partimin değerli yetkililerinin aday belirlemede en doğru kararı vereceğine inanıyor ve 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”
“14 Mayıs bizim bayramımız olacak”
Milletvekili aday adayı Orhan Güçlü, “50 sene Zonguldak’ta siyaset yapmış birisi olarak ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Karaelmas diyarına hizmet etme şansını bana verdi. Bu partinin kurucusu siyasetin kraliçesi sayın Meral Akşener işe yürümeye karar verdim. 14 Mayıs bizim bayramımız olacak.” dedi. Haber: Sertaç ÖZDEMİR

Editör: Murat Barutçu