Çocuklar da bilinçlendiriliyor Çocuklar da bilinçlendiriliyor

Zonguldak’ta Kok Fabrikası’nda yangın Zonguldak’ta Kok Fabrikası’nda yangın

Yeni yıla girilmesine saatler kala, 2024 yılı itibarıyla Türkiye’de yeni düzenlemeler hayata geçecek. Restoran, lokanta ve kafe gibi işletmelerde kapı önüne fiyat listeleri konulacak. Öte yandan, sürekli baskınların düzenlendiği günlük kiralık evler için de belge almak zorunlu olacak. Yeni yılda konut kiralamadan, restoranlarda fiyat düzenlemesine kadar bir dizi uygulama hayata geçiyor.
    RESTORAN, LOKANTA VE KAFELERDE FİYAT DÜZENLEMESİ:
        Restoranlar, lokantalar ve kafeler, fiyat tarifesini işyerinin giriş kapısının önüne ve masaların üzerine koymak zorunda olacak.
        Fiyat listesi tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde düzenlenmelidir. Bu düzenleme, tüketici mağduriyetlerini önlemeyi amaçlamaktadır.
    GÜNLÜK KİRALIK EVLER İÇİN İZİN BELGESİ:
        Turizm amaçlı konut kiralamalarında yeni bir dönem başlıyor.
        Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik sözleşmeden önce izin belgesi alınacak.
        İzin belgesi olmadan konutlarını bu amaçla kiraya verenlere her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak.
        İzin belgesi almak için 15 gün süre verilecek, bu süre sonunda izin belgesi almadan kiralamaya devam edenlere 500 bin lira idari para cezası kesilecek.
    OTOBÜSLERE ARAÇ TAKİP CİHAZI:
        Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere araç takip cihazı takma zorunluluğu getirildi.
        Taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri, "Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi"ne 2 dakikalık periyotlar halinde elektronik ortamda iletilecek.
    YURT DIŞI TELEFON KAYDI DÜZENLEMESİ:
        Yurt dışından ithal edilen veya yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için IMEI numaraları kayıt işlemleri düzenleniyor.
        Cep telefonu IMEI numaraları, ithalatçı ya da imalatçı için tahsis edilen hesap ile kaydedilecek. Yetkisiz hesaplar IMEI kaydı yapamayacak.
    İNŞAAT DEMİRİ TAKİP SİSTEMİ:
        İnşaat demirleri, üretim ve ithalat aşamasından binalarda kullanım aşamasına kadar izlenecek.
        Sistem verileri bakanlıkların bilgi sistemine aktarılacak, bu sayede kalitesiz demir kullanımının engellenmesi hedefleniyor. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin