Karadeniz Ereğli ilçesinde 55 yıldır terzilik yapan Cafer Mollaoğlu, ilk günkü gibi müşterilerine hizmet veriyor.

Memleketi Muş’ta 14 yaşında çırak olarak mesleğe başlayan 70 yaşındaki Mollaoğlu, ailesinin geçimini sağladığı mesleğini ilk günkü hevesle sürdürüyor.

Ereğli sahili, ilmek ilmek yeniden örülüyor Ereğli sahili, ilmek ilmek yeniden örülüyor

Parmağına 55 yıl önce yüksüğü takan Mollaoğlu, sabah erkenden Elmatepe Mahallesi’nde bulunan 25 metrekarelik atölyesine gelerek akşama kadar müşterilerinin getirdiği elbiselerin tamirini yapıp, sipariş aldığı giysileri dikiyor.

Terzilik yaparak 4 çocuk büyüten ve ilerleyen yaşına rağmen işini titizlikle sürdüren Mollaoğlu, kentte çok sayıda terzinin de yetişmesini sağladı.

Mollaoğlu, yaptığı açıklamada, 55 yıldır işini hiç sıkılmadan severek yaptığını, çevresinde “Terzi Dede” olarak tanındığını söyledi.

- “14 yaşında parmağıma terzi yüksüğü taktılar”

Mesleğinin emek isteyen bir iş olduğunu belirten Mollaoğlu, “O dönem büyüklerimiz, ilkokulu bitirdikten sonra gençlere zanaat sahibi olabilmeleri için bir meslek tercihi yaptırırlardı. Ben de babama terzilik yapmak istediğimi söyledim. 1977’de bir ustanın yanında çırak olarak mesleğe başladım ve o gün bugündür bu işi yapıyorum. Şu an ise Karadeniz Ereğli’de terziliğin son demlerini yaşayanlardanım.” dedi.

Mollaoğlu, hazır giyim sektöründeki gelişmelerle beraber işlerinin azaldığını anlatarak, şöyle devam etti:

“Eskiden bir terzi atölyesinde birden fazla kişi çalışırdı. Şimdi ben tek başıma bütün işleri yapabiliyorum. Eşimiz dostumuz geliyor, onlarla sohbet ederek zaman geçiriyoruz. Daha çok küçük çaplı tamirat işlerimiz oluyor. Bunun yanı sıra özel sipariş kıyafetler dikiyoruz. Bundan sonra bu mesleğin çok fazla bir geleceği yok, az da olsa bir geçim sağlamak için yapılır.”

Her zaman kazandığı ekmek parasına şükrettiğini dile getiren Mollaoğlu, gençlerin okurken bir yandan da meslek sahibi olmalarını istedi. Haber:  Ersen Berk ÇELİK

Editör: Murat Barutçu