Fren pedalı yerine gaz pedalına basınca kahvehaneye girdi; 1'i ağır 5 yaralı Fren pedalı yerine gaz pedalına basınca kahvehaneye girdi; 1'i ağır 5 yaralı

Mezarlıkta vahşet! Kalbinden bıçaklandı! Mezarlıkta vahşet! Kalbinden bıçaklandı!

7 yıldır çalıştığı fabrikadan 'değişen iş şartları ve iş organizasyonunda ihtiyaç bulunmaması' sebebiyle kovulan işçi, Bölge Adliye Mahkemesi'nin (BAM) emsal niteliğinde verdiği kararla işe iade edildi.

Kontrol analisti olarak çalışan işçi, pandemi sürecinde işten çıkarıldı. İş Mahkemesi'nde açtığı davada, fesih yasağının kaldırılmasıyla birlikte işverence kapı önüne konulduğunu öne süren işçi, feshin usulüne uygun olmadığını ve geçerli fesih sebebinin işverence ispatlanmadığını iddia etti.

Davalı şirket avukatı ise, davacının pandemi sebebiyle ücretsiz izne çıkartıldığını, fesih yasağının sonuna gelindiğinde davacının iş görme ediminden faydalanılmaması sebebiyle davacının çıkarıldığını öne sürdü.

İş Mahkemesi, davacının fesih bildirimini usulüne uygun almadığını ve feshin geçerli bir fesih sebebine dayanmadığını belirterek davanın kabulüne hükmetti. Davalı şirket avukatının istinaf talebini değerlendiren BAM Hukuk Dairesi ise, emsal niteliğinde bir karara imza attı.

Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu kan bağışı kampanyası düzenledi Ahmet Taner Kışlalı Ortaokulu kan bağışı kampanyası düzenledi

Kararda, soyut gerekçelerle işçi çıkarılamayacağı vurgulandı. Kararda şöyle denildi:

"İşverenin fesih bildirimindeki fesih sebebi ile bağlı olduğu, fesih bildiriminde fesih sebebi olarak değişen iş şartları ve organizasyonda ihtiyaç bulunmamasının fesih sebebi olarak bildirildiği ancak davalı tarafın iş yerinde bu şekilde bir yönetimsel karar alındığına dair herhangi bir karar norm kadro çalışması yapıldığına dair herhangi bir delil sunulmamıştır. Bu şekilde yasal olarak işletmesel kararını ibraz etmediği gibi bu kararı keyfilikten uzak, tutarlı, sosyal seçim kriterleri dikkate alınarak ve feshin son çare olma ilkesine uygun şekilde ispatlayamadığı ortadadır."

Kararla, işverenin soyut gerekçelerle işçi çıkaramayacağı ve geçerli fesih sebebinin işverence ispatlanması gerektiği bir kez daha vurgulandı. İHA

Zonguldak'ta şok! Eris varyantı görüldü Zonguldak'ta şok! Eris varyantı görüldü

Editör: Virda Şahin