Uzun futbol kariyerinin ardından geçiş yaptığı antrenörlükte A takım seviyesine ulaşan 39 yaşındaki Şaban Kuzu, şampiyonluk mücadelesi veren Ereğli Akınspor’da 18’inci haftada İsmail Yalçın’dan devraldığı antrenörlük görevinde 3’te 3 yapmanın sevincini yaşıyor.

Futbolu bıraktığı 2019 yılından sonra geçiş yaptığı antrenörlükte uzun yıllar formasını giydiği Ereğli Belediyespor’un altyapısında görev alan, daha sonra yine Ereğli Belediyespor’un Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden kadın futbol takımında yardımcı antrenör sorumluluğu üstlenen Şaban Kuzu, burada edindiği deneyimlerin ardından kısa bir süre önce Süper Amatör Lig ekibi Ereğli Akınspor’da İsmail Yalçın’ın yardımcılığına getirildi.

Bir süre beraber çalıştığı Yalçın’ın, 18’inci haftada iç sahada alınan 3-1’lik Mavi Şimşekspor yenilgisi üzerine görevinden ayrılması üzerine yönetim kurulu kararıyla A takımın başına getirilen Kuzu, önemli görev sorumluluğu üstlendiği kırmızı-beyazlı takımın başında çıktığı üç maçı da kazandı.

‘Tek sorumlu antrenör’ olarak ilk maçında deplasmanda Filyos Sefercikspor’u 3-1 mağlup eden Şaban Kuzu, ikinci maçında iç sahada Ereğli Çiğdemlispor’u 4-0, dün de üçüncü maçında deplasmanda Çaycumaspor’u 2-1 yenerek 3’te 3’lük başarı performansı ortaya koydu.

8 günde ikisi deplasmanda oynanan üç maçta aldığı seri galibiyetlerle kendisini ispat eden genç çalıştırıcı, kırmızı-beyazlı ekipteki görevine yine aynı şekilde tek sorumlu antrenör olarak devam edecek.

Kuzu, kalan 3 maçlık periyotta karşılaşacağı Gelikspor, Çaydeğirmeni Belediyespor ve İhsaniyespor maçlarını da kazanıp normal sezonu yenilgisiz kapatmak istiyor.

A takım düzeyindeki antrenör kariyerine hızlı bir giriş yapan Şaban Kuzu, seriyi sezon sonuna taşıdığı takdirde 51 puana sahip takımı 60 puana taşıyacak. Kuzu, eğer ligi lider unvanla bitirecek olursa, Ereğli ekibini yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lige (BAL) çıkarıp kariyerinin henüz başında “şampiyon” unvanı kazanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ