2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor ile Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Karabük İdmanyurdu, depremzede vatandaşlara yardım amaçlı karşı karşıya geldi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki karşılaşma, Zonguldak Kömürspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmayı 3 bin dolayında futbolsever izledi. Kadın taraftarlar da karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi.

Karabük İdmanyurdu’nun 7’nci dakikada Kaan Yüksel’in golüyle 1-0 öne geçtiği maçta, ev sahibi Zonguldak Kömürspor 51 ve 64'üncü dakikada Mevlüt Çelik’in kafa golleriyle sonuca gitti. Oyuna ikinci yarıda giren Hüseyin Yılmaz'ın etkili korner atışları neticesinde gelen goller, uzun aradan sonra görev alan Zonguldaklı futbolcuya büyük moral oldu. 

251 BİN TL HASILAT ELDE EDİLDİ

Karşılaşmada, skordan ziyade asıl amaç depremzedelere yardımdı. Zonguldak Kömürspor Kulübü, 50 TL’den satılan biletlerden elde edilen toplam hasılatın 251 bin 250 TL olduğunu açıkladı. Hasılatın tamamı, Valilik ve AFAD kanalıyla depremzedelere bağışlanacak.

MADENCİLER ONURE EDİLDİ

Deprem bölgesinde can siparhane çalışarak sayısız vatandaşı sağ kurtaran Zonguldaklı madenciler, kardeş iki kulüp arasındaki müsabakanın onur konuğu oldu. Madenci kıyafeti ve baretleriyle stada giriş yapan madenciler, her iki takım taraftarı tarafından alkışlar eşliğinde karşılandı.

Bu sırada “Vatan sana canım feda”, “Madenci sen çok yaşa”, “Kahraman madenciler” tezahüratları yapıldı. Taraftarlar tarafından tribünlere çağırılan madencilere dakikalarca sevgi gösterilerinde bulunuldu.

Açık tribünde yerini alan Zonguldak Belediyesi çalışanları, depremden ağır bir şekilde etkilenen illerin isimlerinin yazıldığı pankartları açarak hep bir ağızdan “Türkiye tek yürek”  şeklinde tezahüratlarda bulundu. Açık maratonda da Genel Maden İşçileri Sendikası ile Zonguldak Belediyesi’nin işbirliğinde hazırlanan “Kömür için değil, ömür için geldik... Geçmiş olsun Türkiyem” yazılı dev pankartla birlikteliğin mesajı verildi.

Maç öncesi anma etkinliklerin ardından iki takım karşılaşma için sahaya çıkarken, Karabük İdmanyurdu “Birlikte güçlüyüz”, Zonguldak Kömürspor da “Yaraları birlikte saracağız” yazılı pankart açtı. Daha sonra tüm futbolcular, madencileri de aralarına alarak hayatlarını kaybeden depremzede vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Seramonin hemen peşine Zonguldak Kömürspor ile Karabük İdmanyurdu, maden işçileriyle birlikte poz verdi.

Dostça başlayıp dostça biten karşılaşmanın ardından Zonguldak Kömürspor taraftarı, iki takım futbolcularını tribüne çağırdı. Ele ele veren futbolcular, taraftarı selamladıktan sonra centilmence mücadeleden dolayı birbirlerini tebrik etti.

İki takım, 26 Şubat Pazar günü bu kez Karabük Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın ev sahipliğinde yine depremzedeler yararına karşı karşıya gelecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

1-1

6B1A71726B1A71716B1A71596B1A71183-16B1A72416B1A72216B1A72086B1A75486B1A7479

Editör: Hüseyin EKİNCİ