Sivas’ta yaşayan Mehmet Dalkürek, 60 dönümlük tarlayı elma bahçesine dönüştürdü. Daha öncesinde karpuz yetiştirdiği bahçeye 7 bin 500 adet bodur elma ağacı diken Dalkürek, 4 yıl önce diktiği ağaçlardan elma hasat etmeye başladı.

İl dışından getirdiği starking cinsi bodur elma ağaçlarını dikerek 4 yıl boyunca bakımlarını yapan girişimci Mehmet Dalkürek, bu yıl 60 dönümlük araziden 60 ton civarında ürün almayı hedefliyor. Dalkürek, hasat edilen elmaları Sivas’ta yaşayan tüketicilere sunuyor.

Bahçeyi 4 yıl önce hazırladıklarını ifade eden Mehmet Dalkürek, “Burası kendi tarlamızdı. Bahçeye çevirmeye niyet ettik, elma bahçesi yapalım dedik. Sivas’ın gecesi biraz serin oluyor, gündüzleri de baskın sıcak olunca elmanın daha renk aldığını ve çıtır olacağını söylediler. Mühendislerin araştırmasıyla elma bahçesi yaptık burayı. Güzel bir bahçe oldu. Sivas’ta güzel işler yaptık, burada da profesyonel anlamda elma bahçesi yaptık” dedi.

Miniklere 112 tanıtılıyor Miniklere 112 tanıtılıyor

“Hedefimiz 200 ton üretmek”

Üretilen elmaları ihraç etmek istemediğini söyleyen Dalkürek, “7 bin 500 adet fideyi toprakla buluşturduk, Sivas’a kazandırdık. Sivas’ın toprağında Sivas’ın elmasını yetiştireceğiz. Aslında ihracatlık elma yaptık. Ağaçlarımız bodur ağaç. Kalite olarak da ihracata çok uygun bir elma. Ama niyetimiz kendi marketlerimizde uygun fiyata tüketici ile buluşturmak. Tarladan sofraya dalından koptuğu şekilde aracısız hizmet yapmak istiyoruz. 4 yıl önce dikmiştik bu fideleri, 4 yıldır bekliyoruz. Bu sene inşallah ilk hasadımızı alacağız. 50-60 ton arası elmamız var. Seneye 200 ton hedefimiz var. Sivas’ta yetişmez diyen çok oldu. Bundan önce burada karpuz yetiştirdik. Karpuzdan sonra da meyve fidesi dikerek elmacılığa başladık. Burası güzel bir tesis oldu. İnşallah daha güzel şeyler olacak. Daha çok fide dikmemiz, daha çok üretim yapmamız lazım” ifadelerini kullandı. (İHA)

AW053858_01AW053858_10AW053858_07AW053858_06AW053858_04AW053858_03

AW053858_02

Bankadan sahte para alarmı! Bankadan sahte para alarmı!

Zonguldak’ta film gibi olay! Fuhuş, baskın, uyuşturucu, hırsızlık… Zonguldak’ta film gibi olay! Fuhuş, baskın, uyuşturucu, hırsızlık…

Gazipaşa'da büyük kavga!  Onlarca kişi birbirine girdi! Gazipaşa'da büyük kavga! Onlarca kişi birbirine girdi!

Yıkılan köprüde esnaflar boşaltmadı! Yıkılan köprüde esnaflar boşaltmadı!

Ev sahibi- kiracı birbirine girdi! Evden silah sesleri yükseldi! Ev sahibi- kiracı birbirine girdi! Evden silah sesleri yükseldi!

Eris varyantına yakalanmıştı! O bebekten haber var! Eris varyantına yakalanmıştı! O bebekten haber var!

Editör: Murat Barutçu