Bartın Üniversitesi (BARÜ) Metaverse Kulübü tarafından yapay zekânın getirdiği ve getireceği  yeniliklerin değerlendirildiği “Metaverse ve Yapay Zekâ” konulu konferans düzenlendi. Gerçek ve sanal dünyanın bilim kurgu ile birleştiği bir 'dijital dünya' olarak nitelendirilen Metaverse’ün gelecekteki etkileyeceği alanlar farklı boyutları ile ele alındı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yapay zekânın önemine değinerek “Bilişim teknolojilerinde yaşanan son gelişmeler her sektörü yakından ilgilendiriyor. Hayatımızı etkileyen yapay zeka teknolojisini her fakülteye ve bölüme entegre ederek kullanmalıyız. Bilişim okuryazarlığımızı geliştirmeli, 21. yüzyıl becerileri edinerek bilimin ve teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uydurmalıyız. Yaşam boyu öğrenme geleneğimizle daimi öğrenciliğimizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar, iş insanı Türkiye Düşünce Platformu ile Âdem ve Havva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, ‘Sanal Gerçeklik ve Yapay Zekâ ile Gelecek’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Metaverse evrenlerini oluşturan teknolojiler; internet, 5G/6G, Web 3.0, XR, Blockchain, bulut ve yapay zekâ hakkında bilgi verdiği konuşmasında Koçak, yapay zekânın geleceği ve mesleklerin ne durumda olacağı konusuna ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Eğitimde yeni nesil teknolojilerin kullanımının önemine değinen Koçak, “Sanal sınıf simülasyonları, farklı mekânlarda eğitim, uzaktan öğrenci ve eğitimci katılımı, oyunlaştırılmış eğlenceli öğrenme eğitimde Metaverse kullanımının getireceği yenilikler olacak. Kişiselleştirilmiş öğrenme ve akıllı öğrenme sistemleri ile fiziki ortamda öğrenmeye göre bilgiyi daha hızlı hatta konuyu görerek, duyarak, hissederek, koklayarak öğrenebileceğiz” diye belirtti.

Akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen konferans, soru ve cevapların alınmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Whats App Image 2024 04 25 At 12.08.07

Cadde ortasında ölü bulundu! Cadde ortasında ölü bulundu!

Whats App Image 2024 04 25 At 12.08.07 (1)

Kaynak: Haber Merkezi