Merkez Kırat Mahallesi yakınlarında geçen yıl Kasım ayında ormanlık alanda cesedi yanmış halde bulunan 50 yaşındaki Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümüyle ilgili açılan davada önemli bir gelişme yaşandı. Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen Nisan ayında görülen karar duruşmasında, 3’ü tutuklu 6 sanığın yargılaması tamamlanmıştı.

Mahkeme, tutuklu sanıklardan Enver G. ve Hakan K.’yi “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan, alt sınırdan uzaklaşılarak 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer tutuklu sanık A.A. ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Zonguldak’ta suçla mücadele ve trafik denetimleri masaya yatırıldı
Zonguldak’ta suçla mücadele ve trafik denetimleri masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Tutuksuz yargılanan sanıklardan E.D. ve S.K.’ye aynı suçtan 2’şer yıl, A.Ç.’ye ise olayın aydınlatılmasına katkı sağlaması nedeniyle takdiri indirim uygulanarak 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Sanık avukatlarının ve mağdur ailesinin yaptığı itiraz üzerine dosya, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından incelendi. Daire, yapılan değerlendirme sonucu yerel mahkeme kararlarında hukuka aykırılık bulunmadığına hükmederek cezaları onadı. Kararın gerekçesinde de herhangi bir usul veya esasa aykırılık tespit edilmediği vurgulandı.

Kararın kesinleşmesinin ardından, hem Nourtani ailesinin hem de bazı sanık avukatlarının Yargıtay’a temyiz başvurusu yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Kaynak: İHA