Çanakkale'de alevler evlere ulaştı! Çanakkale'de alevler evlere ulaştı!

Çanakkale Haber - Çanakkale ilinde çıkan orman yangını, yerleşim alanlarını kullanılamaz hale getirdi. Yangının vurduğu bölgelerden birinde, 30 yıllık emeği küle dönen bir hayvancılıkla uğraşan adam, duygusal anlar yaşadı. "Bu mücadeleyi vermek gerçekten zor" ifadelerini kullandı.

Çanakkale'de meydana gelen orman yangını, birçok yerleşim alanının kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Bu alanlardan biri olan Yağcılar köyünde ise hasar büyük boyuttaydı. Hem hayvancılık hem de tarımla uğraşan 53 yaşındaki Ahmet Karadeniz'in geçim kaynağı olan çiftliği, rüzgarın etkisiyle yayılan alevlerin ardına düştü. Karadeniz'in 25 büyükbaş hayvanından ikisi yangında telef olurken, 7 tanesi ise kayboldu. Birçok zeytin ağacı ve yem stoğu da kül oldu. İki çocuk babası Karadeniz, duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. 30 yıl boyunca emek verdiği her şey, yangınla birlikte yok olmuştu. Karadeniz, "Çocukluğumdan beri süren emeklerim bir anda kayboldu. Bu hissi tarif etmek gerçekten zor" şeklinde konuştu.

Yangının etkisi altında kalmış olan Karadeniz, "Yangın yaklaştığında, adeta cehennemi yaşıyormuşuz gibi hissettik. Bu tür durumları ancak yaşayan anlayabilir. 30 yıl boyunca süren emeklerimiz bir anda yok oldu. Elimizde hiçbir şey kalmadı, hayvanlarımız telef oldu. Elimden geldiğince mücadele ettim ve kurtarabildiklerimi kurtarmaya çalıştım" şeklinde duygularını dile getirdi. İHA

Okulda öğretmeni vuranı kadın; "Eşini boşa, evlenelim" dedi Okulda öğretmeni vuranı kadın; "Eşini boşa, evlenelim" dedi

Balıkesir’den Çanakkale’ye destek Balıkesir’den Çanakkale’ye destek

Çanakkale’de orman yangını sürüyor! Yangın çevre köylere sıçradı! Çanakkale’de orman yangını sürüyor! Yangın çevre köylere sıçradı!

AW014170_04

AW014170_05

AW014170_03

AW014170_01

AW014170_02

AW014170_06

Editör: Virda Şahin