Düzce'den Avrupa Birliği ülkelerine fındık ihracatında artış devam ediyor Düzce'den Avrupa Birliği ülkelerine fındık ihracatında artış devam ediyor

Bolu Haber – Üzülmez Müesseseden giden 15 madencinin de katıldığı Bolu’daki gizemli kazma işlemleri 3. ayına girdi

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu personeli 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.

Haberler.com’da yer alan habere göre Yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından mayıs ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğünden 15 maden işçisi bölgeye getirildi.

Madenciler, alanda yer altına inerek kazıya başladı. Havalandırma ve jeneratör sistemleri kuran madenciler, iki aylık süreçte, yerin metrelerce altına indi. Büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ekipleri ise dışarıda yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bolu’da gizemli kazı; Bölge 24 saat kameralarla izleniyor Bolu’da gizemli kazı; Bölge 24 saat kameralarla izleniyor

ARAZİ SAHİPLERİ DE YAKLAŞTIRILMIYOR

Kazı alanına arazi sahipleri dahil olmak üzere hiç kimsenin yaklaştırılmadığı belirtildi. Her gün sabah saatlerinde başlayan kazının akşam saatlerinde ara verilerek, alanın giriş kısmının mühürlendiği ifade edildi.

40 koyun yetmedi 1 ton da dana eti ikram edildi! Altın kilo ile takıldı! 40 koyun yetmedi 1 ton da dana eti ikram edildi! Altın kilo ile takıldı!

Bakanlık onay vermezse… Bakanlık onay vermezse…

KAMERALARLA 24 SAAT TAKİP

Maden işçileri ile diğer işçilerin, çalışmalar sırasında görüntü almaması için her gün kazı öncesi telefonlarının toplandığı öne sürüldü. Kazı çalışmalarında Bolu İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü ekiplerinin ise yer almadığı öğrenildi. Görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmeyen kazı alanının çevresinin onlarca güvenlik kamerasıyla 24 saat izlendiği bildirildi.

Cihat Algün: “Düzce’de kabuğumuza sığmayan firma olduk” Cihat Algün: “Düzce’de kabuğumuza sığmayan firma olduk”

UZAY ARACI YA DA DEFİNE

Bu arada bölge sakinleri üç aydır süren kazılar için “son günlerde özellikle dış basında uzaylılar ve uzay araçları ile ilgili haberler izliyoruz, burada da böyle bir şey olabilir, zaten define arasalardı çoktan duyardık” şeklinde görüş belirttiler. (Haber merkezi)

Teknoloji kaşıkçıyı vurdu! El emeği tahta kaşık yapımı tarihe karışıyor Teknoloji kaşıkçıyı vurdu! El emeği tahta kaşık yapımı tarihe karışıyor

WhatsApp-Image-2023-07-29-at-12.09.26

AW945488_06

AW945488_02

Editör: Virda Şahin