Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a geldiler Türkiye’nin dört bir yanından Zonguldak’a geldiler

Uzmanlara göre, yurt dışından gelen WhatsApp aramalarına ve mesajlarına karşı dikkatli olunmalı, özellikle linklere tıklanmamalı.

Son zamanlarda, Senegal, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen aramalar ve mesajlar, kullanıcıların dikkatini çekiyor. Ancak uzmanlar, bu tür iletişimlerin genellikle dolandırıcılık amacı taşıdığını ve vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yabancı kişilerden gelen linklere tıklanmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.

ZBEÜ’den iki yıldız kaydı ZBEÜ’den iki yıldız kaydı

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte dolandırıcılık durumlarının arttığını ifade ediyor. Bu noktada dikkat çeken Eraslan, şunları belirtiyor: "Kriminal Ar-Ge olarak adlandırdığımız durumla karşı karşıyayız. Dijital dolandırıcılar, dijital dünyanın farklı imkanlarını kullanarak insanları kandırmak için çalışıyor. WhatsApp aracılığıyla Senegal, Bangladeş, Hindistan gibi farklı ülkelerden iş teklifleri alınıyor. 'Kısa sürede kolayca binlerce dolar kazanmak ister misiniz?' gibi tuzaklar kuruluyor. Bu aslında Nijeryalı Prens taktiğinin WhatsApp versiyonu. Ünlü firmaların adı kullanılarak güven oluşturulmaya çalışılıyor. Linklere tıklandığında ise 'fishing' adını verdiğimiz tuzaklara düşmüş oluyorsunuz. Böylece telefonunuzun tüm ayarları ve sistemleri, doğrulama onayları başkalarının eline geçiyor."

Eraslan, ayrıca vatandaşları şu şekilde uyarıyor: "Türkiye'de vatandaşlar ayda ortalama 11 saat boyunca WhatsApp kullanıyor. WhatsApp'ın engelleme seçenekleri bulunuyor, bilinmeyen numaraları engelleme seçeneği bunlardan biri. Tanımadığınız, güvenmediğiniz numaralardan gelen bağlantılara asla tıklamayın. Unutmayın, bedava peynir sadece fare kapanında olur. Şifrelerinizi mutlaka çift katmanlı güvenlik sistemine göre ayarlayın ve güncelleyin."

Uzmanlar, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde WhatsApp tarafından duyurulan güncelleme ile yabancı numaralardan gelen aramaların engellenebileceğini belirtiyor. İHA

Kocaelispor’a gitmişti, kiralık olarak geri gelme olasılığı var Kocaelispor’a gitmişti, kiralık olarak geri gelme olasılığı var

Patlamada ağır yaralanan işçiden acı haber geldi! Patlamada ağır yaralanan işçiden acı haber geldi!

AW004319_04

AW004319_03

AW004319_02

Otomobil takla attı: 2 ölü, 3 yaralı Otomobil takla attı: 2 ölü, 3 yaralı

AW004319_01

Editör: Virda Şahin