Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon Zonguldakspor Basket 67, 29’uncu hafta maçında bugün 75-49 kazandığı ÇBK Gelişim maçının ardından kupasına kavuştu.

ING Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele edecek Zonguldak temsilcisi, Site Spor Salonu'nda şampiyonluk kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı'ın elinden aldı. Potanın Elmasları’na madalyalarını ise Kadın Basketbol Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit Kartaltepe takdim etti.

Coşkulu bir sevinç yaşayan Potanın Elmasları, Site Spor Salonu’nu adeta bayram yerine çevirdi. Kırmızı-Lacivertli basketbolcuların parkedeki sevincine taraftar da ortak oldu. 3000 seyirci hep bir ağızdan “Kırmızı-Laciverti, Şampiyon Zonguldakspor” tezahüratlarıyla salonu inletti. Salondaki desibel seviyesi kulakları rahatsız edici boyuta geldi.

Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz

Baş antrenör Barış Güney, hedeflenen şampiyonluğa iki hafta kala ulaşmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Çok büyük gurur yaşadığını ifade eden başarılı antrenör, “Zonguldakspor bu şampiyonluğu fazlasıyla hak etti. Süper Lig, Zonguldak’a hayırlı olsun” dedi.

Zonguldakspor’u iki sezonda Süper Lige çıkardı

BAŞKANIN GURURU

Başkan Kanat Tan, 2022 yılında kurulan Zonguldakspor Basket 67’yi, iki yılda Süper Lige çıkardı. Yeni sezonda Süper Lig heyecanı yaşayacak Başkan’ın en büyük hayali Zonguldakspor’u Avrupa’ya taşımak.

Kupa töreninde konuşan Tan, "Yıllar sonra kupayı buraya getirdiğimiz için çok mutluyum. Şuanda kelimeler yetmiyor. Bu memleket her şeyin en iyisini hak ediyor. İlk günden beri çok inandık. Gerçekten inandık. Karadeniz bölgesinin tek takımıyız. Emeğin başkentiyiz. Bu şehir her zaman en iyisini hak ediyor. Bu memlekete kupa getirdiğim için çok mutluyum. Bundan sonra destek bekliyorum. Zonguldak halkının, bütün Karadeniz bölgesinin desteğini bekliyorum. İnşallah daha güzel kupalar alırız." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ALAN KUTLADI

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, "En son Zonguldakspor üst lige çıktığı zaman bu duyguları hissetmiştim. Şimdi aynen öyle o duyguları hissediyoruz. Gerçekten tüylerimiz diken diken oldu. Bir ilki yaşadık." ifadelerini kullandı

Kupa törenine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, Kadın Basketbol Milli Takımlar Direktörü Nilay Yiğit, A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, TBF yetkilileri, kurum müdürleri, taraftarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2024-2025 SEZONUNDA SÜPER LİGDEYİZ

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlayan Zonguldakspor Basket 67, 2024-2025 sezonunda Zonguldak’ı ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde temsil edecek.

Süper Ligde üç büyükler Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray başta olmak üzere ÇBK Mersin, İzmit Belediyesi, OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Botaş, Melikgazi Kayseri Basketbol, Emlak Konut, Bursa Uludağ Basketbol ve Antalya Toroslar gibi çok önemli takımlar var.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ