Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 21 puanla ilk iki sırada yer alan Zonguldakspor Basket 67 ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor karşı karşıya gelecek. Şampiyon adayı iki zirve takımının büyük mücadelesi,  2 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te Balıkesir Edremit Spor Salonu’nda oynanacak. Süper Lig’i aratmayacak karşılaşma, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

16 takımlı ligde sezon başından bu yana puantaj cetvelinin zirvesinde başa baş bir yarış ortaya koyan Zonguldakspor Basket 67 ile Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 12’nci hafta mücadelesinde karşılaşacak. Hedefledikleri şampiyonluk doğrultusunda büyük yatırımlar yapan, kadro yapısı ve kalitesi yönünden ligin üzerinde bir kadroya sahip iki takım arasındaki karşılaşma, Kadınlar Süper Ligi’ni aratmayacak bir mücadeleye sahne olacak. Bu yönüyle Balıkesir Edremit’te oynanacak karşılaşma, daha şimdiden konuşulmaya başlandı. Tüm gözlerin üzerinde olacağı karşılaşma, kadın basketbolunda “haftanın en önemli maçı” olarak gösteriliyor.

BALIKESİR EKİBİ SAYI AVERAJIYLA ÖNDE

Haftanın derbi karşılaşması öncesinde iki takım da zirvede 21 puana sahip. Puan puana iki takım arasındaki sıralamada, Edremit Belediyesi Gürespor sayı averajıyla önde.

11 maçta 842 sayı atıp 653 sayı yiyen Balıkesir ekibi +189 sayı averajına sahip. Zonguldakspor’un averajı ise +167. Potanın Elmasları 797 sayı atıp 630 sayı yedi. Rakibinden sadece 22 sayı geride olan Zonguldakspor, sezon başından bu yana yakından takip ettiği rakibini yendiği takdirde, 1 puan farkla öne geçip liderliği devralacak.

Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz

ZONGULDAKSPOR’DA EN SKORER SASHA

Güçlü ve kalite seviyesi üst noktada olan bir kadroya sahip Zonguldakspor’da, Amerikalı Sasha, takımın en skorer oyuncusu. 33 yaşındaki tecrübenin 11 maçta 221 sayısı var. Sasha’nın ardından 151 sayıyla Deniz Aygül ve 125 sayıyla Sevgi Güleç geliyor.

Kırmızı-Lacivertli ekibin diğer sayılarını Betül Pehlivan (97), Çisem İncel (12), Fahriye Bayraktar (63), Gülfer Tokatlı (5), Janset Büşra Sayım (5), Melike Bakırcıoğlu (31), Seda Öztürk (10), Şenay Şale Sarısoy (32), Yaren Gündüz (45) kaydetti.

EDREMİT GÜRESPOR’UN EN SKORERİ  ZAKYIA

Edremit Belediye Gürespor’da geride kalan 11 maçın tamamında forma giyen Amerikalı Zakyıa Jaloıse Weathersby 238 sayıyla skorer bir görüntü veriyor. 25 yaşındaki oyuncuyu, 154 sayıyla İrem Naz Topuz, 107 sayıyla Sümeyya Özcan izliyor.

Edremit ekibinin ürettiği diğer sayılarda, Avinar Kaya (68), Hülya Çoklar Asarcıklı (56), İrem Sözen (11), Melis Uçar (17), Meltem Topaloğlu (74), Miray Uzunoğlu (52), Nazlı Yağmur Demirel (6), Zeynep Öykü Kalbisağde’nin (59) imzası var.

Kadınlar Basketbol Ligi’nde 1 Aralık ile 4 Aralık tarihleri arasında oynanacak 12’nci haftanın maç programı şöyle:

1 ARALIK CUMA

Saat 18.00 İzmir 12 Eylül Spor Salonu: Urla Belediyesi-Fenerbahçe

2 ARALIK CUMARTESİ

Saat 12.00 Mersin Servet Tazegül Spor Salonu: ÇBK Gelişim-YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol

Saat 14.00 Adana Menderes Spor Salonu: 01 Adana Basketbol-Aslan Yol Burhaniye Belediyespor

Saat 15.00 Balıkesir Edremit Spor Salonu: Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor-Zonguldakspor Basket 67

3 ARALIK PAZAR

Saat 17.00 Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi: Çerkezköy Belediyesi-Botaş Gelişim

Saat 17.00 Manisa Yıldırım Beyazıt Spor Salonu: Trippters.Com Turgutlu Belediyespor-Çankırıspor Yükseliş

4  ARALIK PAZARTESİ

Saat 16.00 İstanbul Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi: TourısmxBoğaziçi Basketbol-Danilo’s Pizza Bursa Antspor

Saat 19.00 İstanbul Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi: Emlak Konut Gelişim-HDI Sigorta Yalova VIP

SPOR SERVİSİ

Screenshot_1-4Screenshot_2-5

Editör: Hüseyin EKİNCİ