Zonguldak’ta Devrek Belediyesi Köprübaşı Barajı’nın kapaklarının kontrollü bir şekilde açılacağı duyurularak, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıların öncesinde ise Zonguldak Valiliği baraj kapaklarının açılacağı yönünde yapılan sosyal medya paylaşımlarının asılsız olduğunu ifade etti. Vatandaşlar “Tedbir alalım mı, almayalım mı? Bir karar versinler” şeklinde yorumlarda bulundular.

Devrek Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Köprübaşı Barajı kapaklarının kontrollü olarak açılması gerektiğinden Devrek Çayı kenarında ikamet eden ve dolaşan vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önemle duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklama ise şu şekilde:

“1-Aşırı yağışlar nedeniyle baraj kapaklarının açılacağı şeklinde sosyal mecralarda yapılan paylaşımlar asılsızdır, kesinlikle itibar etmeyiniz.

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği kongresi yapıldı Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği kongresi yapıldı

2-Trafo merkezlerinin su altında kalması nedeniyle Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Kdz.Ereğli’nin bir kısmına Geçici olarak enerji verilememektedir. Çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.

3-M2 ye 200 mm.nin üzerinde yağış gerçekleşen İlimizde yağışın devam edeceği uyarısı nedeniyle vatandaşlarımızın dere kenarlarından uzak durmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.” /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

259a5c31-dbd0-4b97-b6b7-07c61e98377a

Editör: Murat Barutçu