Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ardından bir önceki oturuma ait toplantı tutanak okunarak oylandı.

Mecliste; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 31. maddesi gereğince; stratejik plan ve programlarda yer alan amaç ve hedeflere göre, İl Özel İdaresince hazırlanan, 2024 Yılı Performans Programı görüşüldü.

Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak! Zonguldaklı 6. sınıf öğrencisi Ayşe’den çığır açacak buluş! Gıdada büyük tasarruf sağlayacak!

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU MECLİSE MESAJ GÖNDERDİ

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu tarafından 2024 Yılı Performans Programı ile ilgili meclise gönderdiği mesaj, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu tarafından okundu.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu mesajında, hesap verilebilirlik ve saydamlığa dikkat çekerek,  "Bilindiği üzere, il Özel idaresinin temel amacı, halkın mahalli müşterek nitelikte ihtiyaç duydukları hizmetlerin etkili bir şekilde karşılanmasıdır. Bu doğrultuda il Özel İdareleri; 5018 sayılı " Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu" ile 5302 sayılı " Özel idaresi Kanunu" doğrultusunda, "Stratejik Plan, Performans Programı ve Faaliyet Raporları"nı hazırlamakta ve uygulamaktadırlar. Söz konusu kanunlarda belirtildiği üzere, idaremiz, kaynaklarını, kamu mali yönetiminin temel ilke ve araçları çerçevesinde, stratejik önceliklere göre tahsis etmekte, temsil ve karar alma süreçlerine katılım mekanizmalarını da gözeterek hesap verebilirlik ilkesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

2020-2024 dönemini kapsayan kurumsal stratejik planımızı da esas alan 2024 yılı performans programında, İI Özel idaremiz tarafından gerçekleştirilecek faaliyet ve projeler öngörülmüştür.

il Özel idaremizin bütün birimlerinin katkısıyla hazırlanan 2024 Yılı Performans Programının veri, bilgi ve belgeleriyle; mali saydamlık, hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda, etkinlik ve verimlilik açısından katkı sağlamasını, ilimize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi

2024 Yılı Performans Programı, oy birliği ile Meclis Plan ve  Bütçe Komisyonuna görüşülmek üzere havale edildi. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-11-02-at-14.48.14-(1)

Editör: Murat Barutçu