Zonguldak’ta, 1985 yılında amatörlerin hizmetine giren, toprak zeminli olduğu için 2009 yılında Futbol İl Temsilciliği tarafından alınan karar üzerine futbola kapatılan Üzülmez Gönül Alışır futbol sahası 13 yıl aradan sonra yeniden futbola kazandırıldı. Tarihi sahanın açılışında Üzülmezsporlu eski futbolcular ile üst düzey protokol üyeleri gösteri maçı oynadı.

Üzülmez mahallesinde 37 yıl önce hizmete giren Üzülmez Gönül Alışır sahası, tam 13 yıldır atıl durumdaydı. Uzun yıllar futbol sessizliğinin yaşandığı saha, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in girişimleri neticesinde hazırlanan proje kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kaynak aktarılması üzerine yenilendi. Zemini sentetik olarak değiştirilen futbol sahasının tribün kapasitesi 500 kişiye çıkarılırken, hakem ve futbolcu soyunma odaları yeniden inşaa edildi.

Ağustos 2022 tarihinde yüklenici firma tarafından başlatılan yenileme işinin tamamıyla bitmesi üzerine futbol oynamaya hazır hale gelen saha, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kapılarını futbola açtı.

Törene, Vali Mustafa Tutulmaz,Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, İl Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir başta olmak üzere AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Çağlayan, Çevre ve Şehircilik İklim İl Müdürü Şenol Ayyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, BEÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, PTT Başmüdürü Muhammet Çatalçam yer aldı.

“YENİ FUTBOLCULARIN YETİŞMESİNDE

ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK”

Açılış töreni Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in konuşmasıyla başladı.

“Amatörler Türk sporunun kalbidir” sözleriyle amatör spor kulüplerinin önemine dikkat çeken Yüksel, böylesi güzel bir tesisi Zonguldak amatör futboluna kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

1985 yılında hizmete giren fakat son 13 yıldır atıl durumdaki futbol sahasını yeniden Zonguldak amatör futboluna kazandırdıklarını dile getiren Gençlik Spor İl Müdürü Yüksel, “Zonguldak spor yatırımları konusunda son iki yıldır büyük bir atılım içinde. Bu yatırımlardan biri de Üzülmez Gönül Alışır sahası. 13 yıldır atıl durumda olan sahayı yeniden amatörlerin hizmetine açtık. 1985 yılından bu yana birçok önemli futbolcu yetiştiren bu saha, bundan sonraki süreçte de yeni futbolcular yetiştirmeye devam edecektir. Sahanın yapım sürecinde bize yardımcı olan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü sayın Kazım Eroğlu’na ayrıca teşekkür ediyorum. Böylesi güzel işlere bundan sonraki süreçte de yine Milletvekillerimiz ve Valimiz öncülüğünde elbirliği verip imza atmaya devam edeceğiz. Üzülmez Gönül Alışır sahası, yenilenen haliyle Zonguldak amatör sporuna hayırlı olsun” dedi.

“3-5 YILDA ANCAK BİRİ YAPILABİLECEK

TESİSLERİ 2 YILDA KAZANDIRDIK"

Ardından kürsüye davet edilen Vali Mustafa Tutulmaz, sporun insan hayatındaki önemine vurgu yaparken, “Zonguldak spor kenti. Yıllarca sporda kendinden bahsettiren bir il. Son yıllarda profesyonel ligler açısından biraz geri kalmış ancak amatör branşlarda çok sayıda sporcunun başarısını görüyoruz. Bu tesis, bu yönüyle futbola büyük bir katkı sağlayacaktır. Son birkaç yılda neredeyse bütün tesisleri yeniledik. Yenilemeye de devam ediyoruz. Burada Gençlik Spor Bakanlığı’mıza çok büyük teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimize de yakın takiplerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Kentimize büyük yatırımlar geldi, gelmeye de devam edecektir. 3-5 yılda bir tanesi ancak yapılabilecek büyük spor yatırımlarını iki yılda bitirdik. Tesislerimizin yenileme süreci devam edecektir” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Üzülmezspor Kulüp Başkanı Ziver Karalı, merkezde amatörün yükünü hafifletecek Üzülmez Gönül Alışır sahasını yeniden futbola kazandıran tüm herkese gönülden teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında Vali Mustafa Tutulmaz öncülüğündeki protokol üyeleri açılış kurdelesini mutluluk dolu ifadelerle kesip futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreni Üzülmezsporlu eski futbolcular ile protokol üyelerinin oluşturduğu takımların 20’şer dakika üzerinden oynadıkları gösteri maçıyla devam etti. Güzel görüntüler ve klas hareketlerin ortaya çıktığı maçı, protokol üyeleri 5-4 kazandı.

Özel maçın ardından Üzülmez Gönül Alışır sahasında resmi olarak Birinci Amatör Küme Merkez grubunda Beycuma Cezaevispor-Capeti Merkez Atölyesi ve Üzülmezspor-Gökelspor karşılaşmaları oynandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi